Documentarul Netflix în care „vedetă” e o închisoare din România

Documentarul Netflix în care „vedetă” e o închisoare din România

Documentarul Netflix Inside the World’s Toughest Prisons are și un episod filmat în interiorul unei închisori din Craiova, care-ți arată cum e viața acolo.

Raphael Rowe, prezentatorul emisiunii, a petrecut 12 ani într-o închisoare britanică, dar pentru o crimă pe care nu a comis-o. Ulterior, acesta și-a dovedit nevinovăția. Acum, acesta este gazda documentarului Netflix Inside the World’s Toughest Prisons, în care arată publicului cât de dure sunt condițiile din anumite închisori ale lumii.

Unul dintre episoade este filmat în interiorul Penitenciarului Craiova. Se numește „Gypsy Prison”, datorită faptului că peste 60% dintre deținuți aparțin etniei rome.

Închisoarea din Craiova este una de maximă securitate, iar printre deținuți se numără violatori, criminali, dar și asasini plătiți. Documentarul include și povestea unuia dintre condamnați, Gulie Florian, condamnat pe viață pentru omor, pentru uciderea sportivului Cristi Gălbenușe, potrivit Paginademedia.

Ce vei vedea în documentarul Netflix din Penitenciarul Craiova

În fiecare episod, Rowe ajunge într-o altă închisoare, dintr-un alt colț al lumii. Formatul presupune ca prezentatorul să devină din nou prizonier pe o perioadă de șapte zile, pentru a înțelege pe deplin condițiile la care sunt supuși prizonierii.

Producătorii îți spun la ce să te aștepți atunci când vezi episodul. „Raphael descoperă că codul lor strict de onoare, credințele sociale tradiționale și excluderea socială au lăsat mulți bărbați închiși ani de zile după comiterea unor acte de răzbunare violentă în cadrul unor conflicte de sânge între familii”.

Printre cele mai stringente probleme prezentate în documentarul Netflix realizat în Penitenciarul Craiova se numără supraaglomerarea din închisoare, dar și condițiile precare. De altfel, acest lucru este valabil pentru mai toate închisoriile din România.

Episodul este deja disponibil pe Netflix și face parte din sezonul trei al documentarului-serie Inside the World’s Toughest Prisons. Tot aici vei mai putea vedea și condițiile din închisorile din Columbia, Costa Rica și Norvegia.

Poți urmări trailer-ul pentru episod aici:

Citește și: