Dispozitivul care te va ajuta să dormi mai bine folosește o tehnică revoluționară

Dispozitivul care te va ajuta să dormi mai bine folosește o tehnică revoluționară

O echipă de cercetători MIT a dezvoltat un dispozitiv care poate monitoriza posturile de somn ale oamenilor fără a fi nevoie să folosească camere sau să lipească senzori pe corpul lor.

Este vorba despre un monitor montat pe perete, numit BodyCompass, și funcționează analizând semnalele radio pe măsură ce monitorizează obiectele dintr-o cameră.

După cum au explicat cercetătorii, un dispozitiv care poate monitoriza posturile de somn are multe utilizări potențiale. Ar putea fi folosit pentru a urmări evoluția bolii Parkinson, de exemplu, deoarece persoanele cu această afecțiune își pierd capacitatea de a se întoarce în pat, în timpul somnului.

Pentru a face diferența între semnalele radio care ricoșează de pe un corp și semnale care ricoșează pe obiecte aleatorii dintr-o cameră, sistemul se concentrează pe semnale care ricoșează pe pieptul și burta unei persoane.

Cu alte cuvinte, părțile corpului care se mișcă în timp ce omul respiră. Apoi trimite acele semnale către cloud, astfel încât sistemul BodyCompass să poată analiza poziția utilizatorului.

Monitorul de somn MIT poate urmări pozițiile de dormit ale oamenilor folosind semnale radio

Echipa și-a instruit rețeaua neurală a creației și i-a testat acuratețea colectând 200 de ore de date de somn de la 26 de subiecți care au trebuit să poarte senzori pe piept și pe burtă la început. Ei au spus că, după ce a instruit dispozitivul cu date timp de o săptămână, acesta a prezis poziția corectă a corpului subiectului 94% din timp.

În viitor, BodyCompass ar putea fi asociat cu alte dispozitive pentru a stimula schimbarea pozițieia, cum ar fi saltelele inteligente. Când se întâmplă acest lucru, dispozitivul ar putea avertiza persoanele cu epilepsie dacă au o poziție de somn potențial fatală, reduce evenimentele de apnee în somn și notifică îngrijitorilor să mute pacienții imobili. De asemenea, ar putea ajuta pe oricine să doarmă mai bine, deoarece cu siguranță cu toții avem nevoie de el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: