Depășirea pandemiei ar putea însemna că toată lumea va purta un dispozitiv ca acesta

Depășirea pandemiei ar putea însemna că toată lumea va purta un dispozitiv ca acesta
Sursa foto: Northwestern University

Există mai multe soluții posibile prin care putem aplatiza curba și depăși, eventual, pandemia, iar aceasta ar putea fi una dintre cele mai eficiente.

E clar că o pandemie de o asemenea amploare ne-a luat pe nepregătite, iar fiecare stat se descurcă cum poate în încercarea limitării răspâdirii virusului. Nu există o rețetă predefinită care să arate cum ar trebui gestionată stiuația, așa că cercetătorii încearcă să găsească soluții cât mai eficiente pentru a rezolva criza actuală de sănătate cu care ne confruntăm în prezent.

Una dintre cele mai eficiente soluții pentru a „rezolva” pandemia ar putea fi una gândită de cercetătorii din cadrul Northwestern University și Shirley Ryan AbilityLab. Vorbim despre un dispozitiv de tip wearable experimental care monitorizează sănătatea celui care îl poartă. Mai concret, acesta este purtat 24/7 și urmărește dacă purtătorul dezvoltă simptome specifice noului coronavirus și alertează medicii în cazul în care se detectează prezența virusului. Dispozitivul produce fluxuri continue de date și folosește inteligența artificială pentru a descoperi perspective subtile, dar care pot salva viața persoanelor.

Dispozitivul ne-ar putea ajuta să depășim pandemia

Dispozitivul despre care vorbim are forma unui plasture și dimensiunea unui timbru mai mare și nu îl deranjează pe cel care îl poartă pentru că este moale, flexibil și suficient de subțire. Acesta trebuie așezat exact la nivelul adânciturii de la baza gâtului, pentru că monitorizează semne ale apariției coronavirusului precum tuse intensă și dificultate în respirație sau respirație neregulată, dar și sunete respiratorii și modificări ale ritmului cardiac și ale temperaturii corpului care indică prezența virusului.

Odată detectate astfel de semne, dispozitivul wireless trimite datele către un serviciu cloud, care pot fi apoi monitorizate de către medici.

„Ne-am angajat pe deplin să contribuim cu expertiza noastră în inginerie bioelectronică pentru a ajuta să abordăm pandemia, folosind tehnologii pe care suntem capabili să le implementăm acum, pentru utilizare imediată pe pacienți și alte persoane afectate”, spune profesorul John A. Rogers din cadrul Northwestern, care a condus echipa care a dezvoltat tehnologia.

Cercetătorii explică de ce monitorizarea permanentă a persoanelor este necesară pentru depășirea pandemiei. Pe de-o parte, acest lucru este important deoarece simptomele multor pacienți dispar și reapar apoi dintr-o dată, de data aceasta provocând o deteriorare care poate dura doar câteva ore. Alți pacienți au fost testați pozitiv pentru virus după recuperare și după ce, inițial, au primit rezultat negativ la testul pentru coronavirus.

Acesta este motivul pentru care monitorizarea continuă a pacientului poate fi privită tot mai mult drept un instrument critic în lupta împotriva virusului, dar și explicația pentru care această tehnologie ar putea fi utilă în lupta cu pandemia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: bgr