Dezinfectant versus apă și săpun: care este mai eficient pe timp de pandemie

Dezinfectant versus apă și săpun: care este mai eficient pe timp de pandemie

Un test simplu a scos la iveală care soluție este mai eficientă pentru a-ți curăța mâinile și, implicit, pentru a preveni infectarea și transmiterea infecției cu Covid-19.

O mare parte din efortul de prevenire al răspândirii infecției cu coronavirus ține de igienă. Dincolo de dinstațarea socială, este mai important ca niciodată să te speli pe mâini într-o manieră cât se poate de eficientă. Mulți au optat pentru curățarea cu dezinfectant, alți sunt optimiști că nimic nu se compară cu eficiența apei cu săpun.

Tendința multora de a achiziționa cantități industriale de dezinfectant a fost amplu detaliată în online și în buletinele de știri. Se pare însă că ești mult mai câștigat dacă te speli până la 30 de secunde pe mâini cu apă și săpun. Un sfat în acest sens a venit de la actrița Kristen Bell, după a primit șase fotografii comparative de la mama sa.

Imortalizate sub lumină ultraviolet, cadrele de mai jos au fost facilitate de o cremă intitulată Glo-Germ. Aceasta simulează bacteriile și microbi pe care îi întâmpini zilnic în momentul în care pui mâna pe ceva. După ce te dai cu acea cremă, nu vezi mare lucru pe mâini, dar când ți le luminezi cu raze UV, conștientizezi cât de murdar ești de fapt. Încercând să elimini rezidurile acelui tip de cremă, îți dai seama de efortul pe care ar trebui să-l depui în a te igieniza corect.

Concluzia testelor făcute de mama lui Kristen Bell au avut o concluzie simplă, abia după 30 de secunde, mâinile au cu adevărat impecabile. În privința dezinfectantului pentru mâini, un test făcut de Business Insider într-o manieră similară precum cea detaliată mai sus a scos la iveală că rezultatele după 30 de secunde cu apă și săpun sunt mai bune decât cele de după dezinfectant. Ca soluție temporară, când nu ai apă prin preajmă, este în regulă să folosești dezinfectant, dar când ai ajuns acasă, revino la apă și săpun.

 

View this post on Instagram

 

My mom sent me the hand washing black light comparison. 30 SECONDS WITH SOAP YALL!!!

A post shared by kristen bell (@kristenanniebell) on