Descoperirea din Antarctica prin care vedem cum luptă natura cu încălzirea globală

Descoperirea din Antarctica prin care vedem cum luptă natura cu încălzirea globală

În anii recenți, populația planetei a devenit din ce în ce mai conștientă și mai afectată de schimbările climatice. Zeci de specii de animale sunt în pericol de dispariție, iar altele rezistă cu greu.

Vestea bună vine după ce 11 colonii de pinguini imperiali au fost descoperite în Antarctica. Entuziasmul se datorează faptului că descoperirea aduce indicii că populația de păsări s-a mărit cu aproximativ 5-10%, ajungând la mai mult de jumătate de milion.

Cât de mult contează ce se întâmplă în Antarctica?

Acest lucru are implicații importante în ceea ce privește viitorul speciei. Întrucât mediul propice de împerechere al pinguinilor imperiali este zona oceanică acoperită de gheață, grav afectată de schimbările climatice, descoperirea oferă speranțe cercetătorilor.

“În timp ce faptul că există noi colonii este o veste bună, zonele de împerechere sunt toate localizate unde proiecțiile arată că populația este în declin”, a explicat Dr. Phil Trathan, biolog de conservare al centrului British Antarctic Survey (BAS).

Noile informații au fost descoperite cu ajutorul imaginilor de pe satelitul Comisiei Europene, Copernicus Sentinel-2. Misiunea acestuia a fost să localizeze păsările al căror habitat îndepărtat și greu accesibil nu poate fi studiat altfel.

„Noile imagini ale coastei Antarcticii ne-au permis să identificăm aceste colonii. Deși acest este un lucru pozitiv, coloniile sunt mici și nu înmulțesc decât foarte puțin numărul total al păsărilor”, a adăugat Dr. Phil Trathan.

Cele 11 colonii confirmate aduc numărătoare populației globale de pinguini imperiali la 61 de colonii cu habitat natural, cu aproximativ 265.500-278.500 de perechi fertile.

Pinguinii imperiali sunt cele mai mari și longevive specii de pinguini. Pot cântări până la 40kg și pot trăi până la 20 de ani. Cuplurile se împerechează în condițiile aspre ale iernii antarctice, iar masculul este responsabil de incubarea oului.

În decursul anului 2019, oamenii de știință și-au exprimat îngrijorarea asupra Halley Bay, al doilea cel mai mare teritoriu de împerechere al pinguinilor imperiali din Antarctica, din cauza nivelului scăzut al ratei de împerechere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: