Delta Dunării are hoteluri plutitoare, iar conceptul este creat de o firmă românească

Delta Dunării are hoteluri plutitoare, iar conceptul este creat de o firmă românească

Dacă ne gândim la riscul creșterii nivelului apei, în urma încălzirii globale, putem întrevedea necesitatea creării cât mai rapide a unor soluții adaptate vremurilor.

O companie românească de arhitectură navală propune două concepte de hoteluri plutitoare pentru Delta Dunării. Hotelurile sunt construite cu materiale sustenabile, folosesc energie regenerabilă de la panouri solare și sunt disponibile în varianta de propulsie hibridă.

Flotelul (hotelul plutitor) este cea mai nouă tendință în turismul sustenabil și are potențial să devină noua normă pentru turismul din Delta Dunării.

GLO Marine, compania românească de arhitectură navală propune două concepte de hoteluri plutitoare de 4 stele destinate operatorilor turistici din Delta Dunării sau din alte zone cu apă din România.

De ce beneficiezi într-un hotel plutitor?

Hotelurile au o lungime de aproximativ 40 m și o lățime de 9.5 m și pot acomoda până la 28 de pasageri și un echipaj permanent de 4 persoane. Ambele concepte au pe puntea principală 12 camere duble cu baie proprie (16 mp) și un apartament cu două camere pentru 4 pasageri (36 mp).

Hotel plutitor - Delta Dunarii

Toate camerele au balcon, smart furniture și console pentru controlul luminilor, televizorului și aerului condiționat. Pe puntea intermediară se află un restaurant cu terasă, iar pe cea exterioară sunt amenajate un bar, două jacuzzi, zona de șezlonguri și zona de lounge.

Hotel plutitor - Delta Dunarii

“Designul hotelurilor este integrat în mod firesc cu natura și tot la natură ne-am gândit când am decis că aceste concepte vor fi sustenabile – am inclus materiale eco și sustenabile, energie regenerabilă, panouri solare, waste management etc. Mai mult, pentru a reduce nivelul de zgomot și emisii, noi vom propune cumpărătorilor varianta de propulsie hibridă”, spune Radu Procop, Director de marketing GLO Marine.

Peisajul natural se schimbă, deci trebuie să ne schimbăm și noi abordarea

În prezent, există 36 de hoteluri în Deltă, cu aproximativ 700 de locuri de cazare. Cel mai vechi are 24 de ani și cel mai nou, cinci ani.

“Multe dintre hotelurile existente în Delta Dunării au recenzii proaste, semn clar că design-ul lor nu se potrivește cu așteptările turiștilor din 2020, deci există o nevoie clară pentru un design nou și fresh.

În plus, tehnologia actuală permite construcția unui hotel plutitor sustenabil la prețuri mult mai mici față de acum câțiva ani și există și multe oportunități de finanțare, prin fondurile structurale, de pildă”, spune Liviu Gălățanu, Director Comercial GLO Marine.

Hotelurile plutitoare prezintă caracteristici sustenabile necesare schimbării, începând de la mobilitate, în sensul că pot fi relocate fără a afecta mediul, la utilizare a energiilor regenerabile, sisteme proprii de reciclare a deșeurilor și până la construcția specială din module.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: