Decizia Uber prin care te face să-ți ștergi aplicația Lime din telefon: care-i scopul

Decizia Uber prin care te face să-ți ștergi aplicația Lime din telefon: care-i scopul

Uber a venit cu o mișcare surprinzătoare sub forma unui parteneriat cu Lime, serviciul prin care închiriezi trotinete electrice. Practic, nu vei mai avea de ce să ții aplicația americanilor în telefon.

Uber s-a impus pe piața de ride-sharing, dar în zonă mai activează și alți jucători precum Lime. Diferența e că cei de la Lime oferă celebrele trotinete electrice pe care le vezi în multe locuri din București. Acum, cele două companii au încheiat un parteneriat surpriză.

Începând de joi, 2 iulie, trotinetele electrice Lime vor putea fi închiriate direct din aplicația Uber. Adică exact acolo unde găsești și restul serviciilor precum UberX, Uber Select și Green. Practic, această mișcare reprezintă pentru locuitorii din București o nouă opțiune pentru a se deplasa ușor și convenabil dintr-un punct în altul al orașului, după cum susțin cele două companii.

Serviciul Lime, „înghițit” de Uber

Dacă o să intri în aplicația Uber o să poți vedea trotinetele electrice Lime care se află în apropierea ta pe ecranul principal al aplicației. După ce apeși butonul„Închiriază”, ai posibilitatea de a alege într-un mod cât mai simplu o nouă modalitate de deplasare. Cu cât locuitorii orașului vor avea mai multe opțiuni de transport accesibile prin simpla apăsare a unui buton, cu atât mai ușor va fi pentru aceștia să se deplaseze fără să dețină o mașină, susțin cele două companii.

În paralel, însă, va funcționa și aplicația Lime, dacă o ai în telefon. E mai simplu însă dacă ai ambele servicii în același loc, adică în aplicația Uber.

Pașii, cum spuneam, sunt simpli. Iată ce trebuie să faci:

  • Deschide aplicația Uber și apasă butonul „Închiriază” pentru a găsi o trotinetă în apropiere de tine
  • Selectează trotineta pe care ai ales-o și urmărește itinerariul
  • Deblochează trotineta prin scanarea codului QR de pe mânerul acesteia
  • Începe cursa! Circulă pe stradă și nu pe trotuarul dedicat pietonilor
  • Pentru a finaliza cursa, deschide aplicația Uber, asigură-te că parchezi într-o zonă autorizată și apasă „Finalizare cursă”

Cele două companii vin și cu o notă: în unele piețe (unde acest lucru este solicitat prin legislația locală), utilizatorii sunt rugați să introducă în aplicație și cartea de identitate înainte de închirierea unei trotinete electrice.

Cât costă serviciul

Trotinetele electrice Lime vor fi disponibile pentru utilizatorii Uber la prețul de 3 Lei pentru deblocare și 0.6 Lei pe minut în timpul cursei. Toate trotinetele pot atinge o viteză maximă de 20 km/oră. Înainte de fiecare cursă, ești sfătuit să porți o cască de protecție și primești și o serie de recomandări pentru cursă.

Odată cu implementarea treptată a măsurilor de relaxare în București, micro mobilitatea va avea un rol important în completarea și extinderea rețelelor de transport în comun. În plus, aceasta le oferă oamenilor o alternativă excelentă pentru a se deplasa în siguranță, oferind posibilitatea de distanțare socială chiar și în drumul către locul de muncă, la un preț convenabil, mai susțin cele două companii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: