Decizia pe care o pot aplica Telekom, Digi, Vodafone și Orange în România. În SUA se întâmplă

Decizia pe care o pot aplica Telekom, Digi, Vodafone și Orange în România. În SUA se întâmplă

La nivel mondial, mai multe companii caută să ia măsuri pentru a ajuta oamenii aflați în carantină, începând cu operatorii de telefonie mobile și internet. Rămâne să vedem când ajung în România.

În SUA, numărul bolnavilor de Coronavirus a ajuns la 26.900 de persoane, la momentul redactării acestui material, cazuri care s-au reflectat în 384 de decese. Nivelul de panică este însă mai problematic decât boala. Pentru a se liniști cât de cât și pentru a-și păstra luciditatea, oamenii caută să se informeze pe de pe internet.

În consecință, operatorii Comcast și T-Mobile au făcut un anunț surprinzător pentru binele abonaților. Ca referință, aceștia sunt cei mai importanți furnizori de internet de pe teritoriul SUA. Cu un pic de noroc, s-ar putea să vedem măsuri similare și în țara noastră, deși această politică este oricum mai relaxată când vine vorba de Telekom, Digi, Vodafone sau Orange, comparativ cu situația din Statele Unite ale Americii.

În SUA, dacă ești abonat la Comast sau T-Mobile și ai un abonament cu un trafic de date limitat, pe parcursul următoarelor 60 de zile, fără nicio modificare adusă abonamentului tău de date, vei avea avea acces nelimitat la internet cu viteză maximă.

”Cu atât de mulți oameni care lucrează și învață de acasă, vrem ca abonații noștrii să acceseze internetul fără să se gândească la abonamente”, se arată într-un comunicat de presă al Comcast. ”Deși marea majoritatea a abonaților noștri nu se apropie de consumarea unui terrabyte de date într-o lună, întrerupem planurile noastre de date limitate pentru 60 de zile, orerindu-le tuturor abonaților trafic nelimitat fără alte costuri”.

În plus, cei care vor să-și folosească telefonul ca hotspot pentru a-și tableta sau laptopul la internet, acum o pot face nestingherit. Este important de reținut că, deși în România funcția hotspot este gratuită la aproape orice abonament de date, americanii nu sunt atât de privilegiați și, în mod obișnuit, trebuie să plătească pentru ea.

Până la această oră, operatorii Telekom, Digi, Vodafone sau Orange care activează pe teritoriul României nu au făcut niciun anunț legat de pandemia de coronavirus. Nu putem decât să sperăm.

Digi | RCS-RDS, Orange și Vodafone au spus însă că nu e presiune atât de mare pe rețea. Au venit însă cu bonusuri, ca să-i ajute pe oameni în perioada asta. În acest sens, de exemplu, clienții Orange primesc un bonus de 50GB dacă accesează aplicația mobilă sau site-ul operatorului. Bonusul poate fi activat de către clienții PrePay şi de către abonații Orange persoane fizice, de pe numerele active de voce mobilă. Abonatii persoane juridice pot activa bonusul pe numerele active de voce şi date mobile. Bonusul poate fi activat în perioada 20 martie – 30 aprilie 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI