De ce nu-ți mai dă Waze voie să raportezi polițiștii în trafic

De ce nu-ți mai dă Waze voie să raportezi polițiștii în trafic

Dacă stai acasă în perioada asta, atunci probabil nu prea ai mai folosit Waze în ultima vreme. Dar trebuie să știi că au avut loc niște schimbări.

Aplicația Waze e folosită de mulți atunci când vor să ajungă din punctul A în punctul B sau atunci când vor să găsească un traseu mai puțin aglomerat. Ai multe funcții la dispoziție, inclusiv raportări legate de accidente, drumuri în lucru și străzile închise din diverse motive.

Dar mai beneficiai de ceva: raportea polițiștilor din trafic. Practic, ceilalți utilizatori care se întâlneau cu Poliție lăsau în aplicație un avertisment și pentru ceilalți șoferi. Iar Waze te atenționa că vei trece printr-o zonă cu filtre de Poliție.

Numai că Waze nu mai permite acum raportarea acestora. Totul a apărut pe platformele în care e prezentă comunitatea Waze.

De ce nu mai permite Waze raportarea Poliției

 

Problema, intenționată sau nu, a fost raportată de un utilizator pe pagina de Facebook – Comunitatea Waze România, un grup cu peste 20.000 de utilizatori ai aplicației

„Salutare. Mie deja nu imi mai arata politia si nici nu pot sa o semnalez. Stiti daca s-a suspendat aceasta functie?”, a semnalat unul dintre membri,

Imediat, ceilalți i-au răspuns că situția e similară și-n cazul lor.

Comentariile au fost împărțite: unii s-au arătat de acord cu această modificare, dar alții s-au plâns

„Şi uite aşa mai pierdem puţin din libertatea noastră … puţin câte puţin până vom rămâne niste oi în turmă”, a scris cineva.

Printre alte comentarii se mai numără:

„Dacă libertatea ta sau a mea înseamnă să îi pui sau să îi pun pe alţii în pericol, prefer să rămân fără ea o perioada”, i-a răspuns un alt utilizator. „E perfect aşa, dacă acuma trebuie să stăm în casă, sau dacă mergi cu maşina la muncă la ce ţi trebuie să ştii unde e poliţia?”, a fost un alt răspuns.

Ideea pare să fi venit tot din mediul online și e posibil să aibă legătură cu perioada de carantină, în care deplasarea cetățenilor a fost restrânsă și condiționată de mai multe aspecte.

”Avem suficiente situaţii în care cei din carantină/auto-izolare nu o respecta, nu cred că e cazul sa le fie făcută viaţa mai usoara”, susține unul dintre admin-ii Waze care au lansat un poll în acest sens.

Citește și: