De ce e atât de plictisitoare lista cu cele mai vizionate filme de pe Netflix

Dacă te-ai uitat în ultima vreme pe Netflix, curios să vezi ce filme mai sunt și ce recomandă platforma, probabil ai observat că are o secțiune specială care să te ajute: top 10 cele mai vizionate filme din România. Și acest clasament e independent de fiecare țară.

La o privire mai atentă, adevărul este că topul se dovedește a fi mai mult decât inutil. Clasamentul arată tendințele generale, iar direcția către care se îndreaptă publicul este mai degrabă tristă.

Oamenii sunt destul de plictisiți acum, iar acest lucru face ca filmele de calitate îndoielnică să ia cu asalt topurile. O caracteristică relativ nouă, lista oferă o imagine asupra a ceea ce alți utilizatori din aceeași țară vizionează zilnic. Pe măsură ce pandemia coronavirus a oprit producțiile de film și lansarea de noi pelicule, lista top 10 a devenit o influență ciudată, după cum notează The Atlantic

Lista este dominată în mod regulat de tipurile de show-uri și filme pe care le-ai putea descrie cel mai bine ca „lucruri de fundal la care să te uiți în timp ce scrollezi puțin pe telefon”.

Mecanismul prin care Netflix măsoară obiceiurile de consum ale abonaților este el însuși un model al așteptărilor mici. Compania a dezvăluit recent că pentru măsurătoare, se ia în considerare orice film menținut în modul de vizionare pentru mai mult de două minute.

De ce continuăm să ne uităm la filmele din lista Netflix?

Totuși, asta nu înseamnă că toate filmele populare pe Netflix sau alte servicii de streaming sunt obositoare sau lipsite de farmec. Există ceva extrem de relaxant când algoritmul poate să aleagă pentru tine, iar tu nu mai ești supus sarcinii îngrozitoare de a te decide ce film să vezi.

Utilitatea listelor care fac acest lucru este de necontestat. În plus, ele reprezintă și o punte de legătură între tine și alți oameni, afectați în mod similar de aceste vremuri. Este o portiță spre a cunoaște ce văd alții ca tine, chiar și pentru două minute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: