Informațiile pe care „le ascunde statul român”: 665 de cazuri la Suceava

Informațiile pe care „le ascunde statul român”: 665 de cazuri la Suceava

Autoritățile au hotărât să mai ofere date legate de cazuri de îmbolnăviri sau decesele defalcate pe județe și le oferă acum doar la niveț național.

Deși inițial ceătețenii primeau date exacte, pentru fiecare județ, legate de numărul de îmbolnăviri și numărul de decese, autoritățile au renunțat la deflacarea datelor. Oferă acum doar totalul de bolnavi și morți la nivel de țară.

„Aceasta a fost o decizie luată la nivel Guvernamental. Aceste informații se regăsesc pe site-ul Ministerului Sănătății în buletinele informative sau pe site-ul Guvernului”, a fost răspunsul primit de Hotnews, de la departamentul de comunicare al Institutului Național de Sănătate Publică.

Publicația independentă Casa Jurnalistului a reușit să obțină aceste date și oferă acum informațiile pe care le ascunde statul român, legate distribuția geografică a cazurilor confirmate și decesele cauzate de COVID-19. Distribuția cazurilor confirmate până la 1 aprilie, ora 18:00, din datele obținute de jurnalistul de la Casa Jurnalistului, arată cam așa:

harta cazuri covid pe județe
Casa Jurnalistului

Dintre cele 2570 cazuri, defalcate pe județe, cea mai gravă situația există în Suceava, unde există 665 de persoane infectate cu noul coronavirus. Totuși, Bucureștiul și județul Ilfov nu sunt foarte departe, pentru că aici, în total, există 539 de cazuri de persoane infectate. Alt județe afectate grav sunt Constanța (111 cazuri), Arad (110 cazuri), Brașov (105 cazuri), Timișoara (98 cazuri), Neamț (94 cazuri), Cluj (90 cazuri), dar și altele.

Cazuri de deces din cauza COVID-19, pe județe

În total, până la 1 aprilie, ora 18:00, în România s-au înregistrat în total 94 de decese din cauza COVID-19. Casa Jurnalistului a realizat un grafic în care ne arată și numărul de decese care s-au înregistrat în fiecare județ din țară. La Suceava sunt cele mai multe decese, 30 de persoane au murit aici din cauza noului coronavirus, urmat de București + Ilfov, unde au decedat 11 persoane. Poți vedea situația pentru fiecare județ aici:

harta decese pe județe
Casa Jurnalistului

Pentru mai multe date legate de cazuri de îmbolnăviri, cazuri vindecate, decese sau persoane în izolare sau carantină, poți merge direct pe site-ul coronavirus.casajurnalistului.ro.

Citește și: