Dacia electrică, anunțată oficial: tot ce trebuie să știi despre „Urban City Car”

Dacia electrică, anunțată oficial: tot ce trebuie să știi despre „Urban City Car”

Da, s-a vorbit mult în ultima vreme despre primul model electric de la Dacia. Iar anunțul mult-așteptat de la Renault a venit pe cale oficială.

Dacia a tot  să dezvăluie momentul în care va lansa primul model Dacia electric. S-a zvonit că, dacă nu va fi electric, va fi cel puțin hibrid. S-a vorbit inclusiv despre aducerea unui model Renault electric, vândut pe piața chineză, sub marca Dacia în Europa.

Așa că șefii constructorului auto francez au venit cu anunțul care nu mai lasă loc de nicio speculație în privința primului model electric. Nu vine chiar chiar anul acesta, e adevărat, dar vine.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă a Renault.

„Urban City Car”, primul model electric de la Dacia

Renault a anunţat, în cadrul unei conferințe de presă, că va lansa în 2021 primul model electric de la constructorul autohton.

Pentru început, constructorul se concentrează pe gama Renault. Chiar anul acesta, va fi lansat modelul Twingo Electric, dar în 2021 va urma Dacia „Urban City Car”.

Ce „Urban City Car”?

Păi, deocamdată nu-s foarte multe detalii. Francezii au spus de multe ori că au tehnologia necesareă, dar că n-au găsit momentul oportun s-o aducă și-n uzinele Dacia. Dar e de așteptat ca noua gamă Dacia să includă atât un model hibrid, cel mai probabil următorul SUV Duster facelift, cât şi un model 100% electric.

Anunțul Renault vine într-un context în care toți producătorii auto trebuie să se supună unor norme mai dure de poluare. Din 2021, fiecare constructor auto din Europa va trebui să se încadreze într-o medie de 95 de grame de dioxid de carbon per kilometru la nivel de flotă. Decide singur cum își alege modelele electrice, dar limita nu trebuie să fie depășită.

Cum Dacia e o marcă ce se vinde bine pe piața europeană, era evident că schimbarea va apărea și la constructorul autohton.

Conferința de presă a Renault poate fi urmărită AICI. Anunțul legat de prima Dacie electrică e undeva după minutul 20:45:

Dacia electrica Urban City

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: