România nu există: șaorma cu „Ș” într-o țară „SH”

România nu există: șaorma cu „Ș” într-o țară „SH”

Te-am obișnuit deja cu celebra rubrică „România nu există”. Sunt acele știri care-ți aduc aminte, de fapt, unde trăiești și cum, într-o lume normală, această țară n-ar trebui să existe. Rubrica de astăzi e „cu de toate”. La fel ca șaorma aia de care s-a discutat în timpul săptămânii trecute, dacă să apară sau nu în DEX.

Zilnic, ești bombardat de informații pe diverse căi, online sau offline. Îți citești știrile direct din telefon sau poate mai cumperi, din când în când, o revistă sau un ziar de la chioșc, de dragul vremurilor. Dar, în toată această avalanșă de informații, nu numai că ți-e greu să distingi ce e fake și ce nu, dar riști să și omiți unele știri.

Noi am selectat cinci dintre ele, pe acelea despre care credem că se pot întâmpla doar într-o țară care, în mod normal, n-ar trebui să existe. Și toate sunt reale.

Românii vor shaorma de la Dristor, dar și șaorma în DEX

S-a inflamat internetul în ultima săptămână din campania prezidențială, dar nu pe chestiuni politice, așa cum ai crede. Nu, toată lumea s-a întrebat de ce nu apare șaorma în DEX. Nu sta să cauți că nu apare, e adevărat, și oricum e un non-subiect.

A pornit totul de la un restaurant din Iași, care (ca să vezi!) vinde șaorma. Ei bine, oamenii ăștia au iniţiat o dezbatere în mediul virtual la finele căreia urmează să sesizeze Academia Română pentru ca una dintre formele şaorma/shaorma să fie introdusă în dicționar.  S-a făcut sondaj pe Facebook și s-au luat inclusiv puncte de vedere din lumea academică.

Există o replică a lui Dragoș Bucur în filmul „Boogie”, prin care vrea să-i atragă atenția lui Mimi Brănescu de faptul că subiectul discuției e umflat artificial, iar „păreristica” și tonul sunt false.  Sună ceva de genul (reproduc din memorie): „Vezi că ai sos de maioneză pe geacă…”. Cam așa e și cu subiectul ăsta. Sursa: Adevărul

„Te pup jos! De două ori!”

Da, știu, se-ntâmplă multe în mediul rural și, de regulă, cam acolo rămân. Câteodată, însă, mai apare și în presa centrală câte o știre din aia de care, la prima vedere, ai zice că n-are cum să fie așa. Ei bine, are.

Iar știrea despre femeia care susține că bărbatul care a luat-o la ocazie și apoi i-a cerut să-l lase să „o pupe jos” e reală. Comentariile sunt de prisos, așa că te las să asculți  înregistrarea audio AICI.

Când nu se aliniază planetele

Ion Asaftei e vicepreședintele Consiliului Județean Neamț. Arată și vorbește exact așa cum ți-ai imagina că poate cineva din conducerea unui CJ din România. În timpul unui discurs, limba română i-a jucat feste.

Omul nu a reușit sub nicio formă să pronunțe cuvântul „aliniament”, care, deși a fost repetat de câteva ori, nu a mai reușit să iasă cum trebuie din gura vicepreședintelui. Sursa: Știri Neamț

România nu există fără un sincer: „să fure, dar să ne dea și nouă”

Cam așa a făcut și un bărbat din județul Prahova, filmat în timp ce fură un pachet de țigări. Și nu de oriunde, ci din buzunarul unui polițist, aflat într-o intervenție. La scenă asistă mai multe persoane și râd când bărbatul bagă mâna în buzunarul polițistului și ia țigările.

În imagini se vede cum polițiștii completează un proces verbal, timp în care un bărbat vine din spate și fură țigările din buzunarul unuia dintre ei. Hoțul împarte apoi țigările celor care-s de față.

Un fel de Robin Hood, dar pe zona tobacco. Poți vedea videoul AICI.

Din categoria „Violați fântânile, otrăviți femeile!”

Era invers, evident, dar un bărbat din Iași a luat de bun îndemnul, chiar dacă doar pe jumătate. Un localnic din comuna Costuleni e bănuit că a turnat otravă în fântâna satului, vrând să-și ucidă fosta soție.Polițiștii au fost sesizați de o vecină a bărbatului, care l-a văzut turnând ceva în fântână.

Puțul a fost curățat, în cele din urmă, dar oamenii tot observă că apa are o culoare ciudată.

Femeia a cerut ordin de protecție, de unde poți să bănuiești că nu s-a avântat să bea de acolo. Sursa: Hotnews

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: