18 oct. 2020 | 14:07

Cum folosești iPhone-ul ca lanternă, cu o atingere pe spatele carcasei în iOS 14

ACTUALITATE
Cum folosești iPhone-ul ca lanternă, cu o atingere pe spatele carcasei în iOS 14

Printre funcționalitățile incluse în iOS 14, Apple ți-a permis să asociezi diverse acțiuni unei duble sau triple atingeri pe spatele iPhone-ului din dotare.

Dacă ești utilizator de iPhone cu experiență, funcția de lanternă s-ar putea să fie destul de utilă pentru tine. Este atât de bună în viața de zi cu zi, încât până și cei de la Apple au inclus-o în ecranul de blocare al telefonului, în stânga camerei. Pentru situația în care nu îți merge foarte bine ecranul, ai mănuși sau, pur și simplu, vrei să fii mai rapid, o poți apela printr-o atingere dublă pe spatele terminalului.

În acest scop, trebuie să folosești un instrument intitulat Scurtături sau Shortcuts. În același timp, este vital să utilizezi un iDevice cu iOS 14. Altfel, nu ai acces la această funcție. De asemenea, nu merge dacă nu ai un iPhone din ultimii trei ani, iPhone 8 sau mai nou. Ca referință, pentru a depista o atingere pe spatele carcasei, este folosit accelerometrul din telefon.

Trecând peste detaliile de fond, pentru pentru crea o scurtătură menită să îți pornească și să-ți oprească lanterna, trebuie să pornești Shortcuts sau Scurtături. Trage în jos de ecranul telefonului pentru a ajunge la căutare și tastează Scurtături. Accesează primul rezultat și apasă pe + în colțul din dreapta sus al noii ferestre pentru a crea o scurtătură nouă. Asociază un nume scurtăturii printr-o dublă atingere în zona de Scurtătură Nouă (New Shortcut). Eu am optat pentru Aprinde lanterna.

Apasă pe Add Action sau Adaugă acțiune. Caută lanternă în noua fereastră și alege primul rezultat. Apasă pe cuvântul Pornește de lângă lanternă și optează pentru Comută, ca să poți și opri lanterna, nu doar să o pornești prin atingeri pe spate. Apasă pe Înainte sau Gata (Done) în dreapta sus. Scurtătura ar trebui să-ți apară într-o listă din aplicația Scurtături.

Pentru a o utiliza cum ți-ai propus, intră în Configurări la secțiunea Accesibilitate și fă un tap pe Atingere. La capătul noii liste de opțiuni alege Apăsare spate. Fă un tap pe Apăsare dublă sau Apăsare triplă. Parcurge noua fereastră până la capăt și alege ”aprinde lanterna” sau orice alte nume ai asociat scurtăturii tale. Modificările ar trebui să intri în vigoare în timp real. Ieși în ecranul principal al telefonului și fă un dublu tap pe spate. Ar trebui să funcționeze noua ta scurtătură. Cu un alt dublu tap ar trebui să o poți opri.

scurtatura lanterna

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele