22 nov. 2020 | 10:03

Cum dezactivezi notificările agresive de la RO-ALERT pe iPhone și Android, deși nu ar trebui

ACTUALITATE
Cum dezactivezi notificările agresive de la RO-ALERT pe iPhone și Android, deși nu ar trebui

În perioada pandemiei, mai ales în ultimele săptămâni, RO-ALERT a devenit o sursă semnificativă de stres și panică. Din fericire, poți dezactiva acele notificări, de pe iPhone și Android.

Notificările RO-ALERT întruchipează cea mai agresivă formă de notificare pe care o poți primi de la telefonul din dotare. Dacă stai prost cu inima, nu este exclus să ai probleme mari când auzi pentru prima oară un sunet inimaginabil de agresiv, complet nou, care nici măcar nu pare să fie emis de telefon. Mai degrabă, te gândești că ți s-a declanșat senzorul de gaz din casă sau te confrunți cu altă problemă gravă.

Din fericire, deși nu ar trebui să faci asta, există posibiltatea dezactivării notificărilor de tip RO-ALERT, ca să dormi mai liniștit noaptea sau să lucrezi fără emoții pe parcursul zilei. Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă când începe să-ți țiuie telefonul după ce l-ai pus pe vibrații ca să-ți culci copilul, doar pentru a-l trezi pe micuț într-o manieră ce-ți oprește inima.

Pentru a dezactiva notificările RO-ALERT pe iPhone, procesul este unul cât se poate de simplu și nu implică decât câțiva pași. Din meniul Configurări sau Settings al aparatului, intră la secțiunea Notificări și navighează până la capătul meniului. Dezactivează cele trei notificări de la bază. notificari ro-alert iphone

Utilizatorii de Android, din păcate, s-ar putea să nu găsească parametrii pe care îi voi detalia mai jos. Această funcționalitate depinde de versiunea sistemului de operare și de interfața preinstalată de producător telefonului.

Având în vedere acest detaliu, îți recomand să intri la Settings și să faci un tap pe Apps & Notifications. De aici, te interesează secțiunea Advanced. Fă un tap pe RO-ALERT sau intră la Emergency Alerts. Debifează cele trei opțiuni pe care le ai în fața ochilor, similare cu cele de mai sus, de pe iPhone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele