Cum arată cerul apocaliptic din San Francisco și ce l-a provocat

Cum arată cerul apocaliptic din San Francisco și ce l-a provocat

Soarele, care este de obicei de încredere, a lipsit de la datorie miercuri, iar o culoare portocaliu-roșiatică a acoperit cerul în San Francisco, Oakland și Berkeley.

Scenariul aproape apocaliptic din zona golfului i-a făcut pe mulți să creadă că ar trăi pe planeta roșie, în timp ce alții au spus că a fost ca o eclipsă de soare, dar mai lungă, sau apocalipsa, dar mai puțin biblică.

Unii au numit întunericul o metaforă a vieții în zilele încălzirii globale, a pandemiei, a tulburărilor sociale, a alegerilor interminabile.

Ralph Borrmann, purtător de cuvânt al districtului de management al calității aerului din zona Bay Area, a declarat că atmosfera neobișnuită ar putea persista.

“Nu se așteaptă prea multe schimbări”, a spus Borrmann.

Ce a provocat fenomenul din San Francisco?

Deși soarele a apărut miercuri, razele lui au rămas de cealaltă parte a păturii groase de fum, ceață, ceață și praf.

Stratul de nepătruns a fost un produs al fumurilor provenite din numărul istoric al incendiilor sălbatice care ard în întreaga SUA, precum și în Oregon și Washington, potrivit San Francisco Chronicle.

Fum San Francisco

Condițiile de vânt de peste noapte au împins fumul la cote mai mici, filtrând lumina soarelui și producând nuanțe întunecate de roșu, portocaliu și gri. Cu toate acestea, calitatea aerului a rămas în mare parte neschimbată.

Vânturile transportă fumul de la focuri îndepărtate. Atât focul Creek, cât și incendiul North Complex ard la mai mult de 200 de mile depărtare, totuși prezența lor ar putea fi simțită în zona golfului. Alte locuri, cum ar fi Salem, Oregon, se confruntă cu fenomene apocaliptice similare, relatează CNN.

Câteva ore după răsăritul soarelui, zorii nu au reușit să apară totuși. La prânz, cerurile s-au întunecat în loc să se lumineze.

În ciuda prezenței sale, în cea mai mare parte a zonei din Bay fumul nu miroase, iar calitatea aerului în majoritatea zonelor era fie bună, fie moderată, conform senzorilor din Districtul de Management al Calității Aerului din Bay Area.

Bay Area Air Quality Management District

Borrmann a declarat că majoritatea zonei golfului nu mirosea mult a fum datorită stratului marin care s-a strecurat marți seara și a persistat. Fumul din incendiile din nordul Californiei, în special Bear Fire din districtul Butte și August Fire din partea de nord a statului, se îndreptau către zona golfului, dar au fost îndepărtate de “un strat marin substanțial”.

Peter Gleick, fondatorul Institutului Pacific, un centru independent de cercetare a climei și a apei din Oakland, a studiat științele climatice timp de 35 de ani.

Ceea ce a văzut în San Francisco este un semn al schimbărilor climatice, potrivit acestuia.

„Schimbările climatice influențează în mod clar și fără echivoc incendiile: căldura și temperaturile mai ridicate, mai multă secetă, mai mulți copaci morți, fenomene extreme mai mari, inclusiv vânturi, toate au o anumită influență”, a spus el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: