11 feb. 2020 | 07:59

Coronavirus, peste 1000 de decese: noi date despre epidemia comparată cu dezastrul de la Cernobîl

ACTUALITATE
Coronavirus, peste 1000 de decese: noi date despre epidemia comparată cu dezastrul de la Cernobîl

Numărul de decese cauzate de coronavirus a depășit în mod oficial pragul de 1000 de persoane. Din păcate, apogeul crizei nu s-a atins încă.

Dacă erai în căutarea unei vești bune despre coronavirus, peste 2000 de pacienție care au fost infectați cu acești virus sunt acum vindecați și s-au putut întoarce la familiile lor. În același timp însă, autoritățile chineze au confirmat în urmă cu câteva ore că au înregistrat 1011 cazuri de decese provocate de epidemie. În contextul în care doar două cazuri au fost înregistrate în afara Chinei, în Filipine și Hong Kong, totalul deceselor este acum la 1013.

Potrivit Autorității de Sănătate Publică din provincia Hubei, cea mai afectată de epidemie, au fost înregistrate 103 decese în această regiune în cursul zilei de luni. În total, numărul cazurilor de persoane infectat din regiune a atins până la această oră 31.728 de persoane, cu 1.298 aflându-se în stare critică.

La nivel mondial, numărul bolnavilor infectați cu coronavirus a depășit de curând 42.500 de persoane. Cele mai multe dintre ele sunt localizate în China continentală. Organizația Mondială a Sănătății a trimis la Beijing o echipă de experți pentru a ajuta la investigarea noului virus. Potrivit datelor raportate de autoritățile chineze, 3.281 de pacienți infectați ar fi fost vindecați și externați din spital.

Numărul bolnavilor ar putea crește semnificativ în China, în următoarea perioadă, din cauza faptului că oamenii s-au întors la muncă după vacanța extinsă cu ocazia anului nou chinezesc. Această pauză trebuia să se oprească pe 31 ianuarie.

Încercând să înțeleagă mai bine virusul și metodele de răspândire, cercetătorii din Germania au făcut numeroase teste pe marginea coronavirus. Patru oameni de știință germani de la Institutul de Igienă și Medicină a Mediului de la spitalul universitar din Greifswald, Germania, au descoperit că noul coronavirus poate rezista și poate rămâne contagios pe suprafețe mai mult de o săptămână. Cel puțin 4 sau 5 zile, maxim o săptămână în condiții favorabile, adică temperaturi scăzute și umiditate ridicată, potrivit Il Giornale, citat de Rador.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele