Confirmarea Samsung pe care nu ți-o doreai: ce se întâmplă cu S21 și cu viitorul Galaxy Note

Confirmarea Samsung pe care nu ți-o doreai: ce se întâmplă cu S21 și cu viitorul Galaxy Note

În ultimele luni, s-a vehiculat de mai multe ori posibilitatea desființării liniei de terminale Galaxy Note din portofoliul Samsung. Acum, decizia a fost confirmată de unul dintre cele mai importante nume din conducerea companiei.

TM Roh este președintele diviziei de mobile din cadrul Samsung. Într-o postare pe blog în care a celebrat performanțele companiei în ultimul an, oficialul a oferit și câteva detalii importante legate de ce urmează să se întâmple în 2020. Multe dintre informațiile desprinse din acel comunicat nu sunt neapărat clare, dar există multe referințe către ceea ce știam deja. într-o oarecare măsură.

În final, Samsung va lansa în luna ianuarie a anului viitor seria de produse Galaxy S21. Aceasta va include suportul pentru S Pen. Cu alte cuvinte, dacă ai S Pen pe Galaxy S, nu mai are absolut niciun rost să mai lansezi un Galaxy Note în toamna anului viitor.

”Am fost, de asemenea, foarte atenți la aspectele favorite ale oamenilor din experiența Galaxy Note și sunt entuziasmați să aducem unele dintre cele mai îndrăgite funcții ale sale la alte dispozitive din portofoliul nostru. Mulțumesc tututor celor care ne-au oferit suport în 2020. Abia aștept să împărtășesc mai multe cu voi în ianuarie.”, se arată în comunicatul Samsung.

Pentru că tot va dispărea Note, accentul în 2021 pe zona de high-end se va pune pe terminale pliabile. ”Ne vom extinde portofoliul de pliabile”, a explicat directorul Samsung, cu o referință la faptul că acestea ar putea deveni în sfârșit un pic mai ieftine. Conform zvonurilor, vom discuta anul viitor de nu mai puțin de patru pliabile Galaxy Z.

Cel mai probabil, stylusul S-Pen va fi oferit împreună cu Galaxy S21 Ultra și s-ar putea să-l vezi utilizat în tandem și cu seria Z, dar Roh evită să facă promisiuni sau referințe în acest sens. Chiar și așa, acest nivel de transparență din partea unui lider Samsung nu reprezintă o practică neapărat comună în industrie. Dacă ești curios despre ce a mai avut de spus, poți accesa acest link.