Condiții stricte pentru zborul cu avionul: Ryanair a anunțat regulile pentru pasageri

Condiții stricte pentru zborul cu avionul: Ryanair a anunțat regulile pentru pasageri

Traficul aerian s-a redus considerabil de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Acum, companiile aeriene caută să revină la normal, dar regulile vor fi dintre cele mai stricte.

Criza medicală va schimba regulile în baza cărora se pot efectua zboruri. Companiile aeriene trebuie să se adapteze anumitor condiții și, implicit, pregătesc reguli noi pentru pasageri. Reguli care trebuie respectate.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, susține că va relua 40% din zborurile planificate, dar va impune niște reguli clare. Unele dintre ele se referă inclusiv la mersul la toaletă.

Ryanair, reguli stricte de zbor

Ryanair susține că are un set clar de reguli, ce trebuie respectate de toți pasagerii: printre acestea se numără solicitarea adresată pasagerilor de a purta în permanenţă măştile de protecţie. Asta înseamnă că, de exemplu, chiar și la un zbor de 4-5 ore între țări europene, trebuie să porți mască de protecție.

De asemenea, pasagerii trebuie să le ceară însoţitorilor de zbor permisiunea de a folosi toaleta.

Astfel, de la 1 iulie, compania aeriană irlandeză va opera 1.000 de zboruri pe zi, faţă de 30 în prezent, ceea ce-i va permite să acopere 90% din reţeaua de dinaintea crizei, dar cu o frecvenţă mai redusă, se arată în comunicatul Ryanair. Toate datele pasagerilor vor fi transmise, pe mai departe, guvernelor.

Astfel, compania aeriană susține că le va cere tuturor pasagerilor să precizeze durata vizitei lor planificate şi unde vor sta, informaţiile urmând să fie furnizate guvernelor UE pentru a monitoriza măsurile de carantină.

Compania aeriană a dat asigurări că interioarele tuturor aeronavelor vor fi dezinfectate în fiecare noapte, va încuraja clienţii să-şi verifice temperatura înainte de zbor şi va interzice plăţile cu numerar pentru vânzările de la bord.

Săptămâna trecută, Ryanair a raportat o scădere cu 99,6% a numărului de pasageri transportaţi în luna aprilie, în condiţiile în care pandemia de coronavirus a paralizat transportul aerian în cea mai mare parte a Europei.  Ce e ciudat acum e modul în care se raportează compania la noile reguli.

Luna trecut, directorul Ryanair susținea că lăsarea unui loc liber este „o prostie”, care nu ar avea niciun efect benefic. El a mai declarat că, dacă guvernele insistă asupra măsurilor de distanțare socială, compania poate intra în faliment.