Concerte gratuite pe YouTube de la Filarmonica ”George Enescu”: când le poți vedea

Concerte gratuite pe YouTube de la Filarmonica ”George Enescu”: când le poți vedea

În ultima perioadă, mulți artiști au început să ofere conținut gratuit online pentru susține moralul persoanelor aflate în carantină sau izolare. Printre ei se numără și Filarmonica ”George Enescu”.

Începând de astăzi, joi, 2 aprilie 2020, Filarmonica George Enescu începe să fie semnificativ mai activă pe YouTube. Prin intermediul canalului de streaming al instituției, vei avea acces gratuit la concerte, interviuri cu artiști, reportaje și nu numai.

Conform unui comunicat al Filarmonicii, prima înregistrare, difuzată în regim de live streaming pe canalele online (YouTube, site, Facebook), va fi cea din 30 noiembrie 2018, din celebra serie „Concertele Centenarului de la Ateneul Român”, concert care a fost dedicat Centenarului Marii Uniri de Filarmonica „George Enescu” şi Ministerul Culturii.

Orchestra ca va interpreta spectacolul respectiv este condusă de Christian Badea, prim-dirijor principal al Filarmonicii și unul dintre cei mai faimoși și apreciați artiști români la nivel național și internațional. Daniel Ciobanu este solistul, un laureat a numeroase concursuri internaționale de pian și unul dintre artiștii a cărui anvergură a crescut foarte mult în ultimii ani.

Programul concertului înregistrat cuprinde lucrări reprezentative din repertoriul românesc şi universal. Cele două „Rapsodii” de George Enescu marchează începutul şi finalul concertului. O altă creaţie autohtonă a fost selectată din creaţia lui Alfred Alessandrescu, continuator al moştenirii enesciene în secolul XX – poemul simfonic Acteon. Programul conține și lucrări de la autori din afara României, precum Serghei Rahmaninov şi Georges Bizet.

Daniel Ciobanu interpretează „Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră” a marelui romantic rus, pentru ca apoi Christian Badea şi Orchestra Filarmonicii să ofere publicului selecţiuni din suita „Carmen”, din opera omonimă compusă de Bizet. Pe canalul YouTube se vor regăsi, în perioada următoare, transmisiunile înregistrărilor concertelor simfonice, interviuri cu artişti din ţară şi din străinătate, reportaje, documentare, conferinţe, transmisiuni în direct din Sala Mare a Ateneului Român.

Este important de reținut că acest canal de YouTube va fi unul nou creat, te poți abona la el și poți opta pentru primirea de notificări cu ocazia fiecărui clip nou postat. Este important de reținut că fiecare concert înregistrat care va ajunge online nu va fi disponibil pentru mai mult de 48 de ore.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: