28 aug. 2020 | 19:05

Computerul pe care Apple nu l-ar face niciodată: e cel mai mic Mac funcțional

ACTUALITATE
Computerul pe care Apple nu l-ar face niciodată: e cel mai mic Mac funcțional

Dacă te-ai gândit că ai avea nevoie de mai mult spațiu pe biroul tău, este posibil să fi găsit soluția. Dar va trebui să o construiești chiar tu.

Cel mai mic iMac din lume vine sub forma unui proiect DIY care aduce un omagiu clasicului Apple all-in-one. Dispozitivul în miniatură a fost creat de Michael Pick, “The Casual Engineer”.

Dimensiunile nu depășesc mărimea unei doze normale de suc, spre exemplu. Cu toate acestea, este capabil să redea jocul Minecraft și ajunge chiar la 1.000 de cadre pe secundă, afirmă Pick.

Adevăratul iMac mini n-are piese aprobate de Apple

Desigur, nu este încă aprobat oficial de Apple. Și probabil nici nu se va întâmpla.

Pentru construcție, Pick a folosit o carcasă tipărită 3D, un Raspberry Pi și un afișaj IPS de 7 inci pentru a crea mini Mac-ul său, conform Forbes. Modificările aduse au schimbat considerabil minicomputerul Raspberry Pi. Pick a trebuit să elimine două porturi USB și portul Ethernet, pentru a se asigura că spațiul este suficient de cuprinzător pentru a include toate piesele.

Printr-unul dintre porturile USB se face conectarea wireless a unei tastaturi și a unui mouse. Alimentarea mini Mac-ului a fost posibilă în urma sertizării atente a cablurilor și adaptoarelor și este asigurată printr-un cablu USB-C.

Un radiator este montat pe CPU, în timp ce un ventilator mic montat în carcasă asigură trecerea aerului pe placa Raspberry Pi pentru a preveni supraîncălzirea. Pentru a da aspectul autentic iMac, carcasa a fost vopsită cu o vopsea metalică, înainte ca ecranul negru să fie adăugat ca al doilea strat.

Mini iMac-ul a fost inspirat de software-ul iRaspbian care a inclus o interfață Mac, inclusiv Dock, Launcher și chiar wallpaper-ul implicit MacOs, pe o distribuție Linux. Dacă vrei un proiect pentru această toamnă, îl poți pune pe listă că sigur e ceva aparte.