Compania din tehnologie care a ales munca permanentă de acasă

Compania din tehnologie care a ales munca permanentă de acasă

Dacă încă ai speranțe că te vei mai întoarce la birou și se va termina toată perioada asta de incertitudine și de muncă de la distanță, e posibil să te înșeli. Din ce în ce mai multe companii își schimbă complet perspectiva și adoptă munca de acasă drept politică permanentă.

Dropbox, compania cu sediul în San Francisco, a anunțat că va înceta să mai ceară angajaților să vină în birourile sale și să facă din munca la distanță o practică standard, chiar și după încheierea pandemiei de coronavirus.

Noua normă sau noul viitor al muncii

“Munca la distanță va fi experiența principală pentru toți angajații și activitatea de zi cu zi pentru munca individuală”, a spus compania într-o postare pe blog.

Pentru angajații care trebuie să se întâlnească sau să lucreze împreună în persoană, compania înființează “Dropbox Studios” în San Francisco, Seattle, Austin și Dublin, atunci circumstanțele vor permite, desigur. Compania și-a extins politica obligatorie de muncă la domiciliu până în iunie 2021.

“Vom avea studiouri în toate locațiile în care avem în prezent birouri – fie că sunt spații dedicate în locuri în care avem în prezent contracte de închiriere pe termen lung și o concentrație ridicată de angajați – cum ar fi San Francisco, Seattle, Austin și Dublin – fie că vorbim de locații on-demand în alte zone geografice”, clarificat compania.

Tendința este în creștere în industrie

Mai multe companii încep să considere munca la distanță ca o opțiune permanentă din cauza pandemiei Covid-19.

Twitter și Square permit angajaților să lucreze de acasă “pentru totdeauna”, în timp ce Microsoft a spus că lucrătorii vor avea mai multă flexibilitate pentru a lucra de acasă.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a prezis în luna mai că 50% dintre angajați vor lucra de la distanță în următorul deceniu.

Fără presiunea de a intra într-un birou în fiecare zi, unii oameni au ales să se mute din Silicon Valley și să caute opțiuni mai accesibile. Aceasta a scăzut costul locuințelor de închiriat în San Francisco, cea mai scumpă zonă de locuit din apropierea Silicon Valley.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: