Zeci de mii de angajați vor lucra de acasă în următorii ani. Ce companie oferă această posibilitate

Zeci de mii de angajați vor lucra de acasă până în 2030. Ce companie oferă această posibilitate. Sursa foto: austral.ro

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a declarat că rețeaua de socializare va permite multora dintre cei 50.000 de angajaţi aă săi să lucreze permanent de acasă.

Mii de angajați vor lucra de acasă în următorii ani. Ce companie oferă deja această posibilitate

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că gigantul social media va perimite multora dintre angajații companiei să lucreze permanent de acasă. Deciyia luată de Mark Zuckerberg se unui alt număr număr mic de companii de tehnologie, dar în creştere, care au adoptat o activitate descentralizată în timpul pandemiei de COVID-19, informează Reuters și NBC News.

Mark Zuckerberg a anticipat că, în următorii cinci până la zece ani, aproximativ 50 la sută din forţa de muncă a companiei Facebook va lucra de acasă. Asta însemnă o schimbare semnificativă a concentrării de personal care ar putea modifica radical modul de funcţionare al Facebook.

Mark Zuckerberg și soția sa
Mark Zuckerberg și soția sa. Sursa foto: pcmag.ro

Facebook va permite noilor angajați să lucreze de acasă

În plus, potrivit lui Mark Zuckerberg, compania Facebook va permite angajaţilor existenţi să aplice start pentru a lucra de la distanţă. Astfel, cei care au demonstrat performanţe bune şi sunt capabili să lucreze de la distanţă li se va permite acest lucru în permanență. În prezent, în contextul pandemiei de coronavirus, Facebook a anunțat deja că marea majoritate a personalului său poate lucra de acasă până la sfârşitul lui 2020.

În luna ianuarie, Mark Zuckerberg prezicea parcă schimbările majore din societate.  “Astăzi, mulţi oameni simt că trebuie să se mute în oraşe, pentru că acolo sunt locurile de muncă. Dar nu există suficiente locuinţe în multe oraşe, aşa încât costurile locuinţelor cresc în timp ce calitatea vieţii scade. Imaginaţi-vă dacă aţi putea trăi oriunde aţi alege şi accesa orice loc de muncă oriunde altundeva. Dacă vom duce la capăt ceea ce construim, acest lucru ar trebui să fie mult mai aproape de realitate până în 2030”, scria Mark Zuckerberg pe 9 ianuarie 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI