Compania care controlează Google revoluționează agricultura cu această mașinărie

Compania care controlează Google revoluționează agricultura cu această mașinărie

Un proiect inedit, numit simplu “X”, condus de compania-mamă Google, Alphabet, lucrează la un prototip de roboți concepuți pentru a ajuta în agricultură.

Într-o postare pe blog, conducătorul proiectului X, Elliot Grant, discută despre un nou proiect la care lucrează, numit „Mineral” – o suită de instrumente hardware și software care analizează „complexitatea lumii plantelor”.

Cu alte cuvinte, scopul este de a obține o mai bună înțelegere a modului în care cresc alimentele noastre și de a le cuantifica, un proces pe care Mineral îl numește „agricultură de calcul”.

Așa cum microscopul a condus la o transformare a modului în care bolile sunt detectate și gestionate, sperăm că instrumente mai bune vor permite industriei agricole să transforme modul în care sunt cultivate alimentele. În ultimii ani, echipa acestui proiect a dezvoltat instrumentele a ceea ce ei numesc agricultură computerizată, în care fermierii, crescătorii, agronomii și oamenii de știință se vor baza pe noi tipuri de hardware, software și senzori pentru a colecta și analiza informații despre complexitatea lumii plantelor.

Așadar, de exemplu, „Plant Buggy”. Este un mic rover adorabil, care amintește de crawlerele NASA care examinează peisajul de pe Marte, care poate „colecta informații de la nivel de plantă”, cum ar fi identificarea trăsăturilor dorite sau nedorite pe care le poate avea o anumită plantă.

„Prin combinarea imaginilor colectate de buggy-ul plantei cu alte seturi de date, cum ar fi imagini prin satelit, date meteo și informații despre sol, echipa este capabilă să creeze o imagine completă a ceea ce se întâmplă pe teren și să folosească învățarea automată pentru a identifica modele și informații utile despre modul în care plantele cresc și interacționează cu mediul lor „, se arată pe site-ul startup-ului.

Mineral speră că instrumentele sale ne vor permite să prezicem modul în care plantele răspund la medii diferite și cum să prezicem mai bine randamentul unei anumite culturi, urmărind cu precizie creșterea plantelor în timp.

Micul startup este încă „în curs de dezvoltare” conform site-ului său web, dar deja „învață de la crescătorii și cultivatorii inovatori din Argentina, Canada, SUA și Africa de Sud”.

Citește și: