Soluția Orange care poate face mai mult pentru agricultură decât statul

Soluția Orange care poate face mai mult pentru agricultură decât statul

Orange a anunțat Flexible Engine, un serviciu de public cloud prin care clienții pot optimiza, transforma și dezvolta rapid aplicații de business.

Aceasta este, de fapt, o platformă de public cloud care oferă servicii de tip IaaS (infrastructură ca serviciu / infrastructure as a service). Clienții plătesc doar pentru resursele folosite, iar costurile sunt complet predictibile. Această platformă alocă automat resurse de stocare și procesare atunci când este nevoie și se adaptează imediat complexității aplicațiilor de business.

Platforma software sub care operează Flexible Engine este open source, iar clienții pot solicita și dezvolta împreună cu Orange propriile servicii.

Serviciul folosește algoritmi predefiniţi de învățare automată (machine learning) care ajută la identificarea unor patternuri în setul de date analizat.

Aceștia permit folosirea unor seturi mari de date și crearea de analize predictive, pentru mai multe tipuri de industrii. Astfel, se scurtează timpul de  livrare a predicțiilor.

Ce poate face Flexible Engine

„Vorbim de multă vreme despre transformarea digitală, iar astăzi putem spune că ne aflăm într-o a doua fază a acestei transformări, una în care datele au devenit într-adevar esențiale. Flexible Engine permite gestionarea acestor date și generarea de predicții printr-un serviciu ce ajută companiile să își dezvolte afacerea în timp ce își optimizează resursele”, a declarat Florin Popa, Director Business to Business la Orange România.

Aplicațiile în afaceri ale Flexible Engine sunt nelimitate datorită algoritmilor predefiniți de învățare automată. Astfel, soluția poate fi utilizată de la detecția fraudelor în domeniu asigurărilor, până la optimizarea proceselor de fabricație sau a timpului de recoltare în agricultura modernă.

În acest sens, Orange a anunțat un proiect pilot alături de startup-ul Agricloud. Astfel, platforma de public cloud Flexible Engine va fi folosită pentru a analiza datele colectate cu ajutorul senzorilor. Aceștia indică cu exactitate momentul potrivit pentru irigarea, tratarea sau culesul diferitelor zone din podgoriile din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: