Wizz Air, avion în carantină din cauza coronavirus: ce s-a întâmplat

Wizz Air, avion în carantină din cauza coronavirus: ce s-a întâmplat

Wizz Air ia măsuri drastice din cauza coronavirus. Într-o perioadă în care panica a ajuns la cote alarmante și oamenii sunt speriați, operatorul bagă un avion în carantină.

E agitație mare în țara din cauza coronavirusului din China. Autoritățile încearcă să liniștească populația de vreme ce, deocamdată, în România nu a fost confirmat niciun caz. Sunt oameni asupra cărora există suspiciuni și au fost plasați în carantină preventiv, până când li se fac analizele.

Dar, cum spuneam, panica e mare și, la orice simptom mai ciudat, există cetățeni care cer ajutorul medicilor.

În tot acest context, și operatorul aerian Wizz Air a venit cu propriile măsuri. O aeronavă care a efectuat o cursă Bologna-Craiova a fost plasată… în carantină.

Wizz Air, decizie din cauza coronavirus

E vorba de aeronava companiei Wizz Air care a operat zborurile W6 3762 Bologna – Craiova din 18 februarie şi W6 3761 de la Craiova la Bologna din 22 februarie. În acel avion a călătorit un pasager care, ulterior, a fost diagnosticat cu coronavirus. El se află acum în Italia, nu pe teritoriul României.

Compania aeriană a anunțat că aeronava respectivă a fost scoasă din funcţiune şi va fi dezinfectată în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operațiuni.

„Wizz Air este în legătură cu autorităţile relevante cu privire la măsurile viitoare necesare pentru a menţine în siguranţă echipajul şi pasagerii care au călătorit împreună cu pasagerul infectat de coronavirus în siguranţă. Securitatea şi sănătatea pasagerilor şi a echipajului nostru rămân prioritatea noastră, iar WIZZ va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că acestea rămân protejate”, transmite Wizz Air.

Cine e persoana diagnosticată pozitiv

Potrivit MAE, e vorba de un cetăţean italian în vârstă de 71 de ani, depistat recent ca infectat cu virusul COVID-19. El a fost în România, la Craiova, între 18 şi 22 februarie.

„Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, precizează sursa citată.

El are cetăţenie italiană şi în timpul şederii sale în România a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Citește și: