Cine își poate face testul de virus acasă, fără să se deplaseze la un centru sau laborator

Cine își poate face testul de virus acasă, fără să se deplaseze la un centru sau laborator

Din cauza creșterii numărului de cazuri în multe țări europene, autoritățile se văd nevoite să impună restricții de călătorie și să nu le mai permită cetățenilor din anumite țări să treacă granița. Multe țări europene cer un test de coronavirus care să fi fost efectuat recent. Și multora nu le rămâne decât să facă acest lucru pe cont propriu, din moment ce testările efectuate oficial au un anumit calendar și se desfășoară după un anumit tipar.

Odată cu relaxarea restricțiilor și cu mișcarea negaționistă care a prins mai mult elan, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut din nou. E valabil și-n România, dar și-n alte orașe europene.

Dacă, spre exemplu, ești român și vrei să mergi în Austria trebuie să prezinți la graniță un test care să arate că nu ești infectat. E valabil și-n Grecia, Ungaria și alte țări europene. În acest context, firma DM din Germania și Austria a anunțat că vinde teste de coronavirus pentru acasă, cu o precizie de 99%.

E vorba chiar de testele de tip PCR. 

Cât trebuie să plătească cei vor să se testeze acasă pentru coronavirus

Persoanele care vor să se testeze pentru Covid-19 își vor putea preleva singure o probă de salivă, care apoi va trebui trimisă spre examinare într-un laborator certificat. Nu e nevoie, așadar, să se deplaseze la laborator pentru că vor primi rezultatul apoi acasă. Numai că prețul nu e mic deloc.

Testele costă 119 euro și pot fi cumpărate doar online, din motive de securitate.

”Prin vânzările exclusive online, dorim să împiedicăm persoanele infectate, suspectate sau rudele acestora, să intre în contact cu alte persoane”, subliniază directorul general al companiei, Harald Bauer.

Testele sunt produse de o companie din Salzburg și au o precizie de 99%, scrie presa internațională. Proba de salivă se pune apoi într-un recipient special și poate fi trimisă la unul dintre laboratoarele de cercetare.

”Probele de salivă pot fi prelevate fără erori. În acest moment, probele de salivă colectate acasă sunt comparabile cu cele prelevate profesional și sunt mult mai plăcute”, a explicat medicul Daniel Wallerstorfer, directorul unui institut de analiză.

DM susține că cei care cumpără aceste teste vor primi rezultatul testului în termen de cel mult trei zile, dar vor fi raportate automat și autorităților.