18 mai 2020 | 13:40

China se ambiționează să facă ce nu va reuși niciodată România: 11 milioane de teste în 10 zile

ACTUALITATE
China se ambiționează să facă ce nu va reuși niciodată România: 11 milioane de teste în 10 zile
Louis Reed / Unsplash

China are o strategie ambițioasă prin care vrea să ajungă la o cantitate impresionantă de teste, într-o perioadă foarte scurtă.

În doar 10 zile, statul urmărește să testeze 11 milioane de locuitori ai orașului din care a izbucnit epidemia de coronavirus. Oficialii din Wuhan au anunțat un plan prin care urmăresc să testeze toți locuitorii din oraș, echivalentul a aproximativ 11 milioane de persoane. Partea și mai interesantă e că întregul proces ar trebui să dureze, în total, 10 zile. Asta ar însemna că Wuhan va face peste un milion de teste într-o singură zi. Un exemplu în acest sens este India, care a reușit deja să facă un milion de teste PCR într-o singură zi.

Orașul intenționează să facă testele pe o bază eșalonată, dintr-un cartier la altul. Autoritățile guvernamentale au publicat anunțurile pentru zonele în care urmează să aibă loc testarea prin intermediul rețelelor de socializare, au împrăștiat pliante de hârtie și au anunțat prin difuzoare.

Cum se vor face teste în China

Potrivit publicației The Times, oficialii din oraș au instalat rânduri de corturi în primele cartiere în care urmează să se realizeze testarea. De asemenea, postările pe rețelele sociale arată imagini cu zeci de rezidenți care așteaptă la rând (respectând distanțarea socială) pentru ca lucrătorii medicali în echipament complet de protecție să le ia mostrele necesare pentru a efectua testarea.

Potrivit rimul val de teste din China ar urma să vizeze comunitățile vârstnice, cartierele cu o populație densă și cartierele cu migranți din mediul rural.

Planul este, totuși, într-un stadiu incipient. Toate districtele din Wuhan au fost solicitate să prezinte detalii cu privire la modul în care testele ar putea fi efectuate în termen de 10 zile. Inițiativa a apărut după ce oficialii de la Wuhan au identificat un grup de șase noi cazuri în weekendul trecut. Cluster-ul a cuprins un bărbat simptomatic în vârstă de 89 de ani și alte cinci cazuri asimptomatice, iat toate aceste făceau parte din aceeași comunitate rezidențială.