Tesla accelerează în China: ce model nou începe să producă și de ce ține prețul jos

Tesla accelerează în China: ce model nou începe să producă și de ce ține prețul jos

Tesla e un nume mare la nivel mondial în industria auto și parte din succes se datorează și pieței din China. Acum, grăbește lucrurile acolo pentru a profita din plin de revenirea economică a celei de-a doua mari economii a lumii, atunci când ea se va întâmpla.

Tesla are planuri mari pentru China anul acesta. A început deja producția Model 3 – Long Range – adică o variantă îmbunătățită a modelului actual pe care-l produce inclusiv la fabrica din Shanghai. În California, Elon Musk a avut ceva probleme după ce a început producția, deși autoritățile nu ridicaseră măsurile impuse.

Musk a spus inclusiv că se poate lăsa arestat, numai să i se permită deschiderea fabricii.

În China pare că lucrurile merg mai ușor.

Tesla, planuri mari în China, dar nu și cu venituri la fel

Tesla susține că vehiculele Tesla Model 3 Long Range urmează să fie livrate curând clienților. Prețul pleacă de la aproximativ 48.500 de dolari, unul extrem de mic, dacă stai să te gândești că China oferă și așa stimulente consistente pentru încurajarea achiziției de mașini electrice.

Numai că Tesla nu prea are de ales. După cum notează Bloomberg, constructorul american e nevoit să țină prețurile jos deoarece piața electricelor din China a devenit extrem de competitivă. Mai toți producătorii se bat acolo pentru a-și promova vehiculele, iar o competiție acerbă și o ofertă generoasă înseamnă și prețuri mai mici. Clienții au de unde alege și devin selectivi.

Decizia o ajută pe Tesla să rămână competitivă în fața altor giganți precum Daimler, Volkswagen și General Motors. Mai mult, mai sunt și producătorii chinezi care au costuri mici pentru că sunt sprijiniți de stat și atunci își permit să ducă prețurile jos.  Constructorul american vrea să se asigure, de asemenea, că modelele sale se califică și pentru subvenție.

Pragul e stabilit în China la aproximativ 300.000 de yuani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: