CES 2020 | ASUS a anunțat cel mai puternic laptop de 14 inci. Ce îți oferă Zephyrus G14?

CES 2020 | ASUS a anunțat cel mai puternic laptop de 14 inci. Ce îți oferă Zephyrus G14?

CES 2020 a venit cu o surpriză plăcută din partea ASUS. Compania a prezentat Zephyrus G14 și e ultraportabil, dar gândit și pentru gaming.

ASUS a anunțat Zephyrus G14 sub marca ROG. Acesta e un laptop cu dimensiuni reduse – 17,9 mm grosime și 1,6 kilograme -, dar care îți poate oferi performanțele necesare pentru gaming și nu numai. Totodată, îl poți avea cu ecran de 120 Hz sau cu procesoare AMD Ryzen 4000. Ca placă grafică, va fi disponibil și cu Nvidia GeForce RTX 2060

Placa video susține accelerarea sarcinilor solicitante, cum ar fi crearea de conținut, modelarea 3D și deep learning (pentru aplicații cu inteligență artificială). Encoderul video dedicat al arhitecturii Turing este responsabil în mare parte de abilitățile modelului G14 în jocuri și de capacității sale de a face simultan streaming.

Ca autonomie, compania promite peste 10 ore, dar și posibilitatea de-a fi încărcat prin USB-C. Va fi disponibil în două nuanțe de culoare: Moonlight White sau Eclipse Gray

În ceea ce privește ecranul pe care îl poți avea pe acest laptop, există cu panou Full HD care ajunge la 120 Hz sau pot opta pentru o rezoluție WQHD. Ecranele mai mici nu sunt disponibile, de regulă, cu rate de refresh înalte, dar ROG a lucrat îndeaproape cu furnizorii de panouri pentru a crea un ecran de 14 inchi capabil să țină pasul. Panoul de 120 Hz dublează viteza panourilor tipice de laptop pentru imagini mai fluide, cu acțiune mai intensă.

ROG Zephyrus G14 GA401

ROG Zephyrus G14 GA401

Cât costă ASUS Zephyrus G14?

Mai trebuie să știi că Zephyrus G14 folosește un procesor special, care generează mai puțină căldură și permite un nivel de performanță fără precedent pentru o astfel de carcasă compactă. Cipul are opt nuclee și 16 fire de execuție. Ca RAM, poți avea până la 32 GB DDR4-3200. Stocarea ultra-rapidă este susținută de un SSD NVMe de până la 1TB capacitate. Totodată, Zephyrus G14 beneficiază de conectivitate Intel Wi-Fi 6.

Conectivitatea prin fir e asigurată pe acest laptop ASUS prin două pporturi USB 3.2 clasice și două USB-C (unul poate fi folosit pentru încărcare). Are și-o mufă HDMI, dar și un port pentru căști.

Laptopul a fost prezentat la CES. Va fi disponibil din februarie 2020 la un preț de pornire de 5.000 lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: