Cercetătorii chinezi au descoperit un asteroid care se va apropia de Pământ: ”Constituie o amenințare!”

Cercetătorii chinezi au descoperit un asteroid care se va apropia de Pământ: ”Constituie o amenințare!”

Cercetătorii chinezi au descoperit un asteroid care se apropie de Pământ. Din primele informații se pare că acesta va trece, însă, la mare distanță de Terra.

Atronomii chinezi au descoperit un asteroid care va trece prin apropierea Pământului la începutul lunii mai. Informația e prezentată de agenția de știri chineză și preluată de alte agenții internaționale. Asteroidul a fost denumit 2020 DM4 și a fost identificat de observatorul astronomic Purple Mountain Observatory (PMO) al Academiei de Ştiinţe din China la sfârşitul lunii februarie.

Ce e cu asteroidul care se îndreaptă spre Pământ

Cercetătorii susțin că distanța cea mai mică dintre asteroid și Pământ va fi de peste șapte milioane de kilometri. Riscurile, așadar, sunt extrem de mici. Totuși, cercetătorii din China vorbesc despre o potențială amenințare.

”2020 DM4 se apropie de Pământ. Estimăm că distanţa cea mai mică dintre asteroid şi Pământ va fi de aproximativ 7,35 milioane de kilometri. Constituie o potenţială ameninţare, dar nu trebuie să ne facem griji”, spune Zhao Haibin, directorul echipei de cercetare de la observatorul PMO.

Astronomii au utilizat telescopul pentru observarea obiectelor din apropierea Pământului, situat în Xuyi, în provincia estică Jiangsu din China, în noaptea de 26 februarie. Atunci au descoperit un obiect în mişcare, a cărui viteză aparentă este diferită de cea a unui asteroid obişnuit din centura de asteroizi. Specialiştii au raportat evenimentul Centrului pentru Planete Minore (MPC) al Uniunii Astronomice Internaţionale şi au distribuit informaţiile altor ţări.

Alte 11 telescoape de pe glob au început ulterior monitorizarea asteroidului.

Pe baza datelor prelevate în urma observaţiilor la nivel mondial, astronomii au determinat orbita DM4 2020, iar MPC a anunţat descoperirea acestui asteroid potenţial periculos la data de 29 februarie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: