Cel mai popular joc de la Nokia ajunge pe iPhone și e mai ieftin decât un telefon

Cel mai popular joc de la Nokia ajunge pe iPhone și e mai ieftin decât un telefon

La câte jocuri sunt disponibile acum pe telefoane, e puțin probabil că așteptai așa ceva. Dar a venit și, ei bine, e cât de cât plăcut să ai un moment de nostalgie.

Ca să înțelegi popularitatea Snake trebuie să înțelegi că altceva nu mai exista. Sau, cel puțin, nu mai exista atât pe un telefon foarte ieftin și limitat din punct de vedere hardware, cât și pe un model mai scump. Snake II a debutat pe Nokia 3310. A fost întâi vorba de un telefon foarte popular, ceea ce a făcut și jocul să fie extraordinar de apreciat. Oricum altele nu erau la fel de relevante și nu te prindeau la fel de mult.

Acum Snake II ajunge pe iPhone, și chiar Apple Watch, într-o formă foarte apropiată de original. Sigur, până la el au fost o mulțime de reinterpretări.

Cum poți juca Snake II pe iPhone de parcă ai avea un Nokia vechi?

Snake II a ajuns pe iPhone prin aplicația Retro Widget, ajunsă acum la a doua versiune. Cum iOS 14 oferă suport pentru widgeturi, Snake II pare că și-a găsit locul aici. Între timp, aplicația se numește Retro Widget 2 și recreează experiența afișajului telefoanelor Nokia vechi. Snake II e la pachet.

Jocul arată exact ca înainte. Doar că acum e pe un ecran foarte bun, așa că pixelarea e digitală. Fundalul e verde și navigarea e din taste. Apeși butoanele 2, 4, 6, 8 pentru direcțiile sus, stânga, dreapta și jos, sau chiar și pe butoanele 3 și 7, folosite de unii dintre jucători.

Ideea e alta. Jocul nu e gratuit, cum se întâmpla pe telefoanele Nokia. Costă circa 10 lei pe App Store, dar măcar nu e vorba doar de joc, ci și de ce mai oferă Retro Widget 2. Ține cont că pentru Apple Watch ai nevoie de cel puțin un Watch 3, care rulează watchOS 7. Pe ceas, controlul se face prin coroana digitală. Poți afla ceva mai multe despre joc și aplicație de aici.

Citește și:
Etichete: