Cel mai deștept ceas inteligent te ajută să fii mai frumos, fără efort fizic

Cel mai deștept ceas inteligent te ajută să fii mai frumos, fără efort fizic

Un ceas inteligent de la o companie de care nu ai auzit niciodată vine la pachet cu o serie stufoasă de senzori ca să te ajute să-ți menții sănătatea și frumusețea.

IEVA este un smartwatch ancorat cu precizie foarte mare în parametrii mediului ambiant. Ideea este că avertismente legate de razele ultraviolete sau poluarea cu dioxid de carbon te ajută să menții un ritm de viață mai sănătos, să-ți protejezi pielea și, implicit, frumusețea. În materialele de marketing care însoțesc această creație cu un design tradițional, Time-C te ajută ”să încetinești semnele îmbătrânirii și trecerea timpului”.

Indiferent cât de pretențios sună acele detalii, noua creație a francezilor de la IEVA sună foarte promițător, în teorie. În plus, are câteva particularități care fac acest cea mai deștept decât un Apple Watch, în timp ce aspectul clasic va atrage fani ceasurilor analogice.

Cu numele complet IEVA Time-C, dispozitivul este un hibrid cât se poate de interesant. Este capabil să analizeze în timp real calitatea aerului ambiant, atât la interior cât și la exterior, prin senzor de CO2 și VOC. Printr-o conexiune la internet, compară datele obținute cu Programul Copernicus la Uniunii Europene ca să știe dacă existe motive serioase de îngrijorare legate de locația în care te afli sau este suficient să deschizi geamul ca să intre aer curat. Dacă stai la plajă, prin senzori UVA, UVB și UV, vei primi o notificare în momentul în care ar fi bine să intri în casă ca să nu faci insolație și mai mult să te arzi, decât să te bronzezi.

IEVA este o companie fondată de Jean-Michel Karam, un inginer responsabil de brandul IOMA, specializat în produse cosmetice pentru sănătatea pielii. În contextul în care acele creații cosmetice de top veneau deja la pachet cu senzor de hidratare, ceasul Time-C este o extensie naturală a portofoliului de produse. Nu lipsesc din smartwatch funcții previzibile pentru monitorizarea ritmului cardiac, a activității sportive și a calității somnului.

Prețul de achiziție variază între 490 și 1000 de dolari în funcție de finisaj. Nu de alta, dar îl poți cumpăra cu o față din oțel sau din aur înainte de finele acestui an. Autonomia specificată este de cinci zile.

Citește și: