Cel mai avansat vaccin împotriva coronavirus, suspendat: ”posibile reacții adverse serioase”

Cel mai avansat vaccin împotriva coronavirus, suspendat: ”posibile reacții adverse serioase”

În același timp, un număr mare de companii lucrează la realizarea unui vaccin împotriva coronavirus. Din păcate, cel care se afla în cel mai avansat stadiu de testare, tocmai a fost suspendat.

Foarte mulți oameni au auzit în ultimele luni de compania AstraZeneca. Aceasta a colaborat cu Universitatea Oxford la realizarea unui vaccin împotriva coronavirus, dar, în faza testare finală, a fost suspendat. Motivul din spatele acestei decizii radicale este cât se poate de serios. Unul dintre participanții la studiu a dezvoltat o boală apărută inexplicabil.

Nu se cunosc detalii despre boala cu pricina și nici despre persoana care a dezvoltat-o, dar se pare că nu este una neglijabilă. Este însă important de reținut că doar o singură persoană are această problemă, dintre toți participanții la test și, nu în ultimul rând, se va vindeca.

Vaccinul, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, era considerat lider în cursa mondială de dezvoltare a unui vaccin anti-Covid-19, iar suspendarea afectează șansele punerii pe piață a produsului pănă la sfârșitul anului, așa cum semnalase compania anterior.

Toate teste cu vaccinul au fost acum suspendate. ”Este o măsură de rutină ce trebuie luată dacă există o boală potențial inexplicabilă în una din fazele de testare”, a transmis compania printr-un comunicat. AstraZeneca spune că a oprit din proprie inițiativă testele pentru ca o comisie independentă să analizeze datele privind siguranța vaccinului și că face tot ce este posibil pentru a grăbi analiza acestui eveniment singular, astfel încât calendarul dezvoltării vaccinului să fie cât mai puțin afectat.

Primele informații despre această situație neplăcută au fost publicate de Stat News. Autoritatea pentru medicamente din SUA definește drept eveniment advers unul în care informațiile disponibile sugerează o posibilă legătură cu medicamentul testat. Cu alte cuvinte, conform primelor date obținute de AstraZeneca, se pare că vaccinul ar fi provocat boala necunoscută, dar investigațiile continuă.

Potrivit New York Times, care citează p persoană ce cunoaște situația, un participand la test din Marea Britanie a fost diagnosticat cu mielită transversă, un sindrom inflamator ce afectează coloana vertebrală și, adesea, este provocată de infecții virale. Din cauza acestui set de circumstanțe, au fost oprite și testele cu alte vaccinuri, până când dezvoltatorii acestora se lămuresc dacă rezultatul advers depistate de AstraZeneca afectează și creațiile lor.
Testarea vaccinului, denumit AZD1222, se desfășoară, în diferite stadii, în Marea Britanie, SUA, Brazilia, Africa de Sud și India. De asemenea, se pregătește testarea acestuia în Japonia și Rusia. În final, acțiunile AstraZeneca au căzut cu 8%, iar cele ale rivalilor în cursa vaccinurilor anticoronavirus au urcat pe burse.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: