Cei cu mașini pe motorină și benzină primesc cea mai bună veste astăzi. Totul s-a schimbat și este într-un singur document

Cei cu mașini pe motorină și benzină primesc cea mai bună veste astăzi. Totul s-a schimbat și este într-un singur document

Iulie a venit și cu o veste bună pentru milioane de șoferi din România. Ministrul de Interne a anunțat o simplificare a procedurilor prin care pot fi înmatriculate autoturismele.

Recent, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document. Acesta e un demers foarte important pentru a accelera un proces de altfel costisitor de timp.

Vela a spus că a semnat ordinul de ministrul pe 10 iulie. Astfel, întreg procesul ar trebui să fie mai eficient și mai simplu, iar cetățenii să nu mai piardă timp cu birocrație.

„Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători – Dacia, Renault şi Ford – vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.”
Marcel Vela

Speranțe mari pentru o eficientizare și mai mare în viitor

Florin Catană, directorul DRPCIV, a declarat că se doreşte ca în viitor operaţiunea efectivă a înmatriculării să fie realizată în proporţie de 80-90% electronic.

Deocamdată, conform lui Catană, prin proiectul de ordin, se elimină o serie de documente care sunt cerute pentru diferite operaţiuni, cum ar fi fişa de înmatriculare, dar şi crearea premiselor pentru furnizarea unor servicii exclusiv online. Aici intră și păstrarea unui număr de înmatriculare. Astfel, nu mai e nevoie de deplasarea cetăţenilor la serviciile publice comunitare, putând fi accesate de la domiciliu prin utilizarea internetului.

„Oferirea posibilităţii unei societăţi comerciale, care vinde autoturisme noi, de a face operaţiunea de înmatriculare pentru cetăţean nu este decât un beneficiu clar la adresa acestuia, nemaifiind nevoie pentru el să vină la sediul serviciului public pentru înmatricularea vehiculului. Inclusiv pe această zonă, se dezvoltă un program informatic care va fi pus la dispoziţia societăţilor comerciale din domeniu, venind în sprijinul acestora, astfel încât într-o perioadă viitoare, nu foarte îndepărtată, transmiterea documentelor şi operaţiunea efectivă a înmatriculării să fie realizată în proporţie de 80-90% electronic.
Florin Catană

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: