03 feb. 2020 | 12:28

Cea mai utilă opțiune de care ai avea nevoie pe WhatsApp

ACTUALITATE
Cea mai utilă opțiune de care ai avea nevoie pe WhatsApp

WhatsApp e o aplicație de mesagerie suficient de bună. Facebook vrea s-o facă mai complexă și una dintre idei nu-i deloc rea. Din păcate, nu-i și în România. Deocamdată.

Facebook a început ca o rețea socială și și-a consolidat poziția în zona asta. Ce-a făcut însă în ultimii ani a fost să-și dezvolte afacerea. Tocmai de aceea acum ai Marketplace și, în WhatsApp, o opțiune de-a efectua plăți. Pe scurt, compania a replicat modelul WeChat din China.

WhatsApp Pay e pregătit pentru țări ca Filipine, Indonezia, Brazilia și India este următoarea țintă. Sistemul a fost testat încă din 2018 în această țară. N-a fost implementat la scară mare din cauza licențelor pe care Facebook nu le-a obținut.

În esență, Pay pentru WhatsApp este un sistem de transfer bani. Asta independent de bancă și poate fi util în numeroase cazuri. Dar ar fi și mai util dacă ai putea plăti, la propriu, cu așa ceva. Astfel, WhatsApp ți-ar deveni portofel.

Planul de acum e ca WhatsApp Pay să fie în India în mai puțin de șase luni. Totodată, o țintă secundară ar fi integrarea cu Messenger care să aibă, de asemenea, sistem de plată și transfer bani.

De ce WhatsApp ar putea fi o alternativă la portofel

În Europa, cel puțin, ai soluții de plată de la bănci, Revolut sau Apple Pay. Totodată, poți spune vreodată că ai destule opțiuni de plată? Dat fiind că WhatsApp are această popularitate, ar putea fi o alternativă mai bună pentru portofel decât, să zicem, o opțiune dezvoltată de bancă și pentru care ai nevoie de-o aplicație suplimentară.

Sistemul pe care îl folosesc chinezii, unde WeChat este un hub pentru tranzacții, merită replicat fix pentru confortul de-a avea mereu o alternativă la cash și la cardul fizic. Sigur, o astfel de opțiune, cel puțin pentru Europa, ar trebui să funcționeze măcar la fel de bine ca Apple Pay sau ce implementează băncile pentru Android.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele