Cea mai stupidă „provocare” de pe Facebook și Instagram îți arată că unii n-au înțeles nimic din mortea lui George Floyd

Cea mai stupidă „provocare” de pe Facebook și Instagram îți arată că unii n-au înțeles nimic din mortea lui George Floyd
Sursa foto: Munshots / Unsplash

George Floyd a fost ucis de un polițist din Minneapolis, după ce acesta a stat aproape nouă minute cu genunchiul pe gâtul bărbatului de culoare. Imagini care par să ia în râs moartea acestuia au apărut cum pe internet, în ceea ce ar părea să fie una dintre cele mai revoltătoare provocări de pe internet.

Câteva fotografii care par să ia în râs moartea bărbatului de culoare ucis de polițistul din Minneapolis au apărut în ultima vreme pe rețelele sociale. Mai multe persoane par să fi încercat să își bată joc, prin recrerea felului în care George Floyd a murit, din cazua polițistului din Minneapolis. În fotografii, mai multe persoane stau cu genunchiul pe gâtul unei alte persoane, zâmbind la cameră.

Doi lucrători în construcții din Minnesota au fost concediați după ce au postat o imagine în care unul dintre ei stă îngenuncheat pe gâtul celuilalt. De asemenea, trei adolescenți din Marea Britanie au fost arestați după suspiciunea că ar fi comis o infracțiune de ură după ce au făcut același lucru, atașând la postarea lor de pe Snapchat descrierea „brutalitatea poliției”.

Postări nepotrivite pe social media, după moartea lui George Floyd

Una dintre imagini chiar a încercat să pornească o provocare pe internet, sub hashtag-ul #GeorgeFloydChallenge. Platformele de social media au luat deja măsuri în această privință. Facebook, Instagram și Twitter au blocat toate postările cu hashtag-ul respectiv.

Vestea „bună” e că încercarea lansării unei asemenea provocări n-a prea prins, așa că trendul nu a fost continuat de prea multă lume. Vorbim de evenimente izolate. Totuși, acest lucru ne arată că unii n-au înțeles nimic din moartea lui George Floyd și problemele extrem de serioase pe care le ridică în lumea în care trăim.

George Floyd fost ucis de un polițist din Minneapolis care a stat cu genunchiul pe gâtul lui timp de opt minute și 46 de secunde. Acest lucru a iscat proteste majore în Statele Unite, împotriva brutalității poliției, în special împotriva persoanelor de culoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: