17 dec. 2020 | 09:30

Ce se întâmplă cu restricțiile de circulație în România: ce faci de Crăciun și de Revelion

ACTUALITATE
Ce se întâmplă cu restricțiile de circulație în România: ce faci de Crăciun și de Revelion

În contextul sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, au existat multe speculații în piață legate de introducerea unor noi restricții de circulație în România. Raed Arafat a răspuns zvonurilor.

Într-o intervenție televizată la Digi24, secretarul de stat Raed Arafat a a desființat toate zvonurile legate de restricții suplimentare în România. Conform spuselor sale, regulile nu vor înăsprite, dar, sub nicio formă, nu vor fi nici relaxate. Cu alte cuvinte, autoritățile din România nu au în plan să-ți facă viața mai ușoară, dar nici să-ți complice existența, dacă vrei să mergi la prieteni și rude în seara ajunului de Crăciun sau de Anul Nou.

Mulți au sperat că, cel puțin în seara de ajun, când se merge cu colindul și în noaptea de anul nou, vor fi modificate restricțiile de circulație de la 11 noaptea până la 1 noaptea. Raed Arafat a spus că nu se va întâmpla acest lucru. Ca referință, au existat niște doleanțe în acest sens și din partea reprezentanților industriei ospitalității.

„Eu ştiu că nu avem intenţia, la acest moment, să modificăm regulile şi nu ştiu de o discuţie de a modifica regulile, la acest moment, şi este logic. Pentru că eu înţeleg că HoReCa vrea până la ora 1.00, dar este exact situaţia care o să facă oamenii să meargă la petreceri şi peste tot, la lucruri care sunt greu de controlat şi să se infecteze. Deci eu înţeleg HoReCa, situaţia lor financiară, dar în acelaşi timp ei trebuie să înţeleagă că astfel de recomandare poate că nu este foarte bună pentru populaţia care va merge în astfel de locaţii. Deci eu, din ce pot să vă spun la acest moment, regulile care au fost aprobate, ele rămân”, a susţinut Raed Arafat, miercuri seară, într-o intervenție la Digi 24, potrivit agenției News.ro.

Partea bună, dacă o putem numi așa, este că nu vor fi înăsprite restricțiile existente. ”Nu avem intenţia să înăsprim regulile, dar nu avem intenţia să relaxăm regulile. Cam aşa se pune problema”, a adăugat Arafat.

Petrecerile de revelion nu vor exista în 2020. ”Ieşim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor, unii sunt convins că vor coborî în faţa blocului, dar va trebui să fie cu mască, pentru că asta este regula în spaţiul public. Dar nu petreceri şi nu concerte şi aşa mai departe. Acest lucru se ştie că nu va fi posibil”, a menţionat oficialul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele