Ce se întâmplă cu jocurile tale când va fi lansată PlayStation 5

Ce se întâmplă cu jocurile tale când va fi lansată PlayStation 5

Dacă ai deja o consolă PlayStation 4, cel mai probabil ai băgat ceva bani în jocuri. Dar în decembrie vine PlayStation 5, ce faci cu ele? Sony a oferit un răspuns, chiar dacă nu-i cel mai fericit.

PlayStation 5 se anunță o consolă de gaming impresionant. PlayStation 5 va beneficia de un procesor cu opt nuclee la 3,5 GHz, dar și un spațiu de stocare de 825 GB pe SSD. Și acel SSD ar fi special făcut pentru viteze excelente. Uite un exemplu: PS 5 încarcă 5 GB de date într-o singură secundă.

Ca hardware, Sony a dezvăluit că PlayStation 5 folosește un procesor AMD Zen 2, dezvoltat special pentru consolă, iar memoria RAM este de 16 GB GDDR6. Odată cu această actualizare, și trecerea pe SSD, consola va fi mult mai rapidă decât PS4 și, totodată, mai silențioasă.

Ce faci cu jocurile vechi când treci pe PlayStation 5

În ceea ce privește suportul pentru jocuri, PS5 ar fi capabilă să ruleze orice titlu din top 100 de jocuri video disponibile pentru PlayStation 4. Câte jocuri? Compania n-a spus. S-a limitat la a spune doar că va exista o compatibilitate, dar nu e exact ce înseamnă asta acum.

Conform companiei, top 100 de jocuri înseamnă cele cu cel mai mare timp de joc. În prezent, sunt peste 4000 de titluri disponibile pentru PS4. Astfel, cel puțin la acest moment, PlayStation 5 ar putea rula măcar unele populare.

Pentru primul an sau chiar primii doi ani de când PlayStation 5 va ajunge pe piață, compatibilitatea cu titlurile deja lansate va fi crucială. Nu vor fi suficiente jocuri – sau nu unele care să te intereseze cu adevărat, așa că Sony va trebui să rezolve cumva problema.

Consola precedentă a fost lansată în 2013 și, până acum, a fost actualizată cu câteva versiuni intermediare. Foarte probabil asta se va întâmpla și cu PS5. Lansarea e programată pentru decembrie, înainte de perioada Crăciunului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mashable