Ce s-a întâmplat, de fapt, cu precomenzile de PlayStation 5. Sony vine cu explicații

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu precomenzile de PlayStation 5. Sony vine cu explicații

Sony a pornit cu stângul în campania de promovare a noii console PlayStation 5. Compania s-a văzut nevoită să vină cu un mesaj pe Twitter, unde și-a cerut scuze.

Sony n-a început prea bine campania de promovare a noii console PS5. „SĂ fim sinceri: precomenzile de PS5 ar fi putut decurge mai bine” – e mesajul care deschide postarea de pe Twitter, în care compania recunoaște că a greșit.

Imediat după ce a anunțat lansarea noii console, japonezii s-au trezut cu un număr mare de precomenzi, dar și cu un haos creat de faptul că retailerii nu aveau totul pus la punct. Astfel, mulți dintre cei care au vrut să plaseze o precomandă au dat de link-uri care nu duceau nicăieri sau nu și-au putut finaliza comanda că site-urile au picat. Mai mult, tot procesul a durat câteva minute, după care unii clienți au primit mesajul „out of stock”.

Acum, Sony încearcă să dreagă busuiocul. Compania susține că va porni o nouă rundă de precomenzi.

Sony își cere scuze din cauza precomenzilor PS5

Sony afirmă, în mesajul de pe Twitter, că în perioada următoare vor fi disponibile mai multe console la precomandă, iar retailerii se vor pregăti mai bine de această dată. Iar până la finalul anului, lucrurile se vor pune în ordine.

Jim Ryan, CEO-ul Sony Interactive Entertainment, spunea imediat după evenimentul de lansare că vor fi mai multe console PS5 decât cele PS4 produse în 2013.

Noua consolă PlayStation 5 poate fi achiziționată în două variante. Versiunea standard costă 500 de dolari, în timp ce Digital Edition, varianta fără unitate optică, se încadrează în 400 de dolari. În câteva țări, noua consolă va fi disponibilă începând cu 12 noiembrie. Lista include SUA, Canada, Japonia, Mexic, Australia, Noua Zeelandă și Coreea de Sud.

În România va ajunge în magazine pe 19 noiembrie.

Este important de reținut că prețul în Europa la noua consolă Sony va fi de 500 de euro în varianta standard și 400 de euro pentru Digital Edition. În Marea Britanie, cele două versiuni vor costa 359 de lire sterline și 449 de lire sterline.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: