17 sept. 2020 | 09:30

PS5, lansat oficial: cât costă și când poți cumpăra noul PlayStation 5 în România

ACTUALITATE
PS5, lansat oficial: cât costă și când poți cumpăra noul PlayStation 5 în România

PS5 este cea mai așteptată consolă a acestui an, alături de Xbox Series X. Dacă te gândeai la o eventuală achiziție pentru noul PlayStation 5, acum avem prețuri oficiale și o dată de lansare pentru România și restul lumii.

După lungi speculații pe marginea acestui subiect, în cadrul unei conferințe online a celor de la Sony, compania a dezvăluit cele mai importante detalii legate de consola sa next-gen, cât costă și când o poți cumpăra.

Noul PlayStation 5 va putea fi achiziționat în două variante. Versiunea standard costă 500 de dolari, în timp ce Digital Edition, varianta fără unitate optică, se încadrează în 400 de dolari. În câteva țări, noua consolă va fi disponibilă începând cu 12 noiembrie. Lista include SUA, Canada, Japonia, Mexic, Australia, Noua Zeelandă și Coreea de Sud. Pentru că România nu este inclusă pe această listă, în țara noastră, consola va ajunge în magazine pe 19 noiembrie.

Este important de reținut că prețul în Europa la noua consolă Sony va fi de 500 de euro în varianta standard și 400 de euro pentru Digital Edition. În Marea Britanie, cele două versiuni vor costa 359 de lire sterline și 449 de lire sterline.

Cei mai ghinioniști sunt chinezi. Nu există nicio promisiune legată de momentul în care noua consolă va ajunge în China, dacă se va întâmpla asta vreodată. ”Data de lansare pentru PS5 în China este în analiză și va fi anunțată la o dată ulterioară”, se arată pe blogul oficial PlayStation. Particularitățile de mai sus au fost confirmate și prin intermediul unor postări pe Twitter pe pagina oficială a celor de la Sony, după cum se poate vedea mai jos.

Ca o notă de subsol, noul PlayStation 5 are exact același preț de achiziție precum noul Xbox Series X, 500 de dolari. În schimb, versiunea digitală de PS5 costă cu 100 de dolari mai mult decât Xbox Series S.

Aici merită însă menționat că PS5 Digital Edition are exact aceleași dotări hardware precum versiunea standard de PS5. Jocurile vor arăta la fel și vor putea fi jucate în 4K. Această realitate nu este însă valabilă în cazul Xbox Series S, care este semnificativ mai slabă de varianta standard, iar jocurile vor fi limitate la Full HD 1080p sau 1440p. Nu există posibilitatea de gaming în 4K pe Series S.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele