Ce nu vrea America să afli despre energia regenerabilă

Ce nu vrea America să afli despre energia regenerabilă

În ultimii ani, Departamentul de Energie al administrației Trump a ascuns sau împiedicat cercetările științifice care favorizează utilizarea energiei regenerabile.

Acest lucru este în conformitate cu o nouă investigație realizată de către Grist și InvestigateWest. S-a constatat că Dan Simmons și Alex Fitzsimmons, oficiali de rang înalt din cadrul Departamentului Energiei numiți de Trump, împiedică publicarea cercetărilor care arată că sursele regenerabile de energie sunt eficiente, ascunzându-le în reviste științifice scumpe sau chiar modificând rapoartele. În ansamblu, arată obiceiul inconvenient al Casei Albe de a ascunde cercetări care pot salva vieți pentru a proteja și promova industria combustibililor fosili.

Ce vrea să ascundă Trump asupra energiei regenerabile

Nu este pentru prima dată când Administrația Trump reduce la tăcere oamenii de știință din domeniul mediului sau energiei pentru câștig politic. În 2018, șeful Agenției pentru Protecția Mediului, Scott Pruitt, a împiedicat publicarea unui studiu major privind nivelurile periculoase de poluare a apei din SUA.

În anul următor, s-a constatat că Departamentul Agriculturii a ascuns publicului peste 45 de studii privind impactul schimbărilor climatice.

„Există zeci de rapoarte care zăbovesc în acest moment și care nu pot fi publicate”, a declarat pentru Grist Stephen Capanna, fost director de analiză strategică pentru Biroul pentru Eficiență Energetică și Energie Regenerabilă al Departamentului Energiei. „Aceasta este o problemă sistemică”.

În cadrul Departamentului Energie, orice studiu care compară performanța diferitelor tipuri de energie sau care arată că sursele regenerabile de energie, cum ar fi energia solară și eoliană, ar putea fi utile în viitor, este semnalat automat pentru revizuire de către Simmons și Fitzsimmons, conform documentelor obținute de InvestigateWest. Duo-ul are puterea de a cere oamenilor de știință să își schimbe concluziile și să blocheze aceste studii cu totul.

„Este o lovitură foarte puternică pentru angajații de care au nevoie cel mai mult agențiile”, a declarat pentru Grist cercetătorul energetic al UC Berkeley, Dan Kammen.

Etichete: