Câți kilometri noi de autostradă vom avea în 2020: promisiunea oficială este îngrijorătoare

Câți kilometri noi de autostradă vom avea în 2020: promisiunea oficială este îngrijorătoare

Un nou guvern, noi miniștri, aceleași pronosticuri triste legate de construirea autostrăzilor în România, situația este mai tristă ca niciodată în ceea ce privește infrastructura din țară.

După câteva decenii de guvernări PSD dezamăgitoare, dacă te-ai fi așteptat ca PNL-ul să facă minuni în privința autostrăzilor de pe teritoriul țării noastre, te-ai înșelat amarnic. Cea mai recentă confirmare a faptului că probleme de trafic nu se vor rezolva pe parcursul vieții noastre a venit aseară de la Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Lucian Bode a făcut mai multe declarații într-o emisiune difuzată de TVR1, pe marginea autostrăzilor din România. În opinia oficialului, cine speră să vadă mai multe de 100 de kilometri noi dați în folosință nu este realist. Mai mult decât atât, sunt șanse foarte mari să fim nevoiți să ne mulțumim cu doar 40 de kilometri noi până la finalul 2020.

„Dacă ne referim strict la componenta de infrastrastructură rutieră, să spun așa, (…) noi avem 857 de kilometri de autostradă, suntem la coada Europei, avem 134 de kilometri în lucru și sperăm că în acest an, dacă antreprenorii se țin de termenele asumate, dacă antreprenorii respectă ceea ce am stabilit cu ei în teren, nu la telefon sau prin documente, putem discuta de minim 40 de kilometri de autostradă până în maxim 100 de kilometri de autostradă. Sigur că ne-am dori să depășim 100 de kilometri”, a declarat ministrul Transporturilor Lucian Bode la TVR1, potrivit Mediafax.

E foarte drăguț cum a spus ”Sigur că ne dorim să depășim 100 de kilometri.”, de parcă nu ar ține de el. A formulat-o de parcă ar fi o dorință ce ar trebui îndeplinită de un spiriduș. Ca de obicei, secretul este să te arunci la proiecte pe termen lung, care au șanse și mai mici de materializare. Ministrul este optimist că, în patru ani, vom avea o autostradă care va traversa toată strada, de la Constanța la Nădlac.

„Constanța – București, Autostrada București Inelul de Sud, cu potențial de a fi începute lucrările în acest an, București – Pitești autostradă, Pitești – Sibiu cu cele două secțiuni avansate… de la Sibiu la Nădlac circulăm pe autostradă cu două excepții, avem Lotul 3 Lugoj-Deva, 21 de kilometri, unde am dat în trafic cu restricții de viteză și de tonaj (…), iar Lotul 2, 13 kilometri, suntem în licitație și sperăm să semnăm contractul cât mai repede (…) și atunci putem vorbi de coridorul Constanța -Nădlac în următorii 4 ani de zile, avem și noi autostradă care leagă România de la un capăt la altul”, a mai precizat ministrul Lucian Bode.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: