Câte mașini circulă, de fapt, pe străzile din București și ce spun datele oficiale

Câte mașini circulă, de fapt, pe străzile din București și ce spun datele oficiale

DRPCIV a venit cu o statistică a numărului total de mașini care circulă prin București. Dar problema e mult mai mare de atât.

Oficial, populația din București se ridică la 1,8 milioane de persoane. Aici sunt luate în calcul, însă, doar persoanele care au buletin de Capitală, pentru că, în realitate, numărul celor care trăiesc, muncesc sau studiază în capitala României e, de fapt, mult mai mare.

E valabil și atunci când vine vorba de statisticile legate de mașini. Oficial, DRPCIV – Direcția Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor – susține că în București sunt înmatriculate aproape un milion și jumătate de mașini.

1,46 milioane – atât arată cifrele oficiale. Dar numărul autoturismelor este, în realitate, mult mai mare. Pentru că străzile Capitalei vezi și mașini înmatriculate în alte județe.

Cifrele care arată cât de sufocat e Bucureștiul

La 31 decembrie 2019, aproximativ 1,46 de milioane de autovehicule erau înmatriculate în Bucureşt. E o creştere uriașă față de anul precedent, fiind înmatriculate cu aproape 32% mai multe mașini față de 2018.

Iar cifrele oficiale arată că populația Bucureștiului se ridică la 1,8 milioane de oameni. Asta înseamnă că numărul mașinilor e foarte aproape să-l egaleze pe cel al rezidenților. Din totalul autovehiculelor înmatriculate în Capitală, 1,169 milioane de unităţi erau încadrate la categoria autoturisme, din care 1,151 milioane de modele clasice, pe benzină sau motorină.

De aici, probabil, și nivelurile ridicate de poluare de pe străzile din Capitală.

Ce motoare au mașinile de pe străzile Capitalei

Per total, datele DRPCIV arată că numărul de autovehicule diesel noi şi rulate înregistrate în Bucureşti a ajuns la 705.278 de exemplare, 685.852 de unităţi erau pe benzină, restul până la 1.457 milioane de exemplare având alte tipuri de motorizări.

În acelaşi timp, la nivel de Bucureşti, numărul autoturismelor vechi şi foarte vechi (de peste 16 ani), înregistrate la finele anului 2019, a fost de 352.257 de unităţi. În ce privește autorismele noi, cu o vechime de maximum doi ani, pe străzi circulau doar 147.953 de exemplare.

La nivel naţional, din totalul celor aproximativ 8,75 de milioane de autovehicule înregistrate la finele anului trecut, peste 6,9 milioane sunt autoturisme, în creştere cu 7%, comparativ cu datele din anul anterior, când au fost înregistrate 6,45 milioane de exemplare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI