27 mart. 2020 | 08:08

Cât de des trebuie să-ți dezinfectezi telefonul în această perioadă

ACTUALITATE
Cât de des trebuie să-ți dezinfectezi telefonul în această perioadă
Jacob Boavista / Unsplash

România e în stare de urgență, Statele Unite ale Americii depășesc China la număr de cazuri, iar numeroase țări din Europa au probleme. În această perioadă, ca în toate celelalte, telefonul e încă parte din viața noastră. Dar cât de des ar trebui să-l dezinfectezi, ca să fii cât de cât sigur?

Ieși din casă, revii, te speli pe mâini. Pe parcurs poate folosești și gel dezinfectant sau spirt. Dar cu telefonul ce faci? E o întrebare legitimă în contextul în care îl atingi de sute de ori pe zi și o dată sau de mai multe ori îl lipești de față ca să vorbești cu cineva.

În acest context, profesorul Nigel McMillan, de la Universitatea Griffith, specialist în boli infecțioase a oferit câteva sfaturi. El a spus că virusul poate rezista până la câteva zile pe metal și sticlă, adică fix materialele din care e construit un telefon în prezent.

„Cel mai sigur lucru pe care să îl faci e să consideri telefonul o extensie a mâinii tale, așa o să te gândești că transferi pe el tot ce-ai pe mână”, a spus McMillan. Astfel, recomandarea lui nu e să-l dezinfectezi de câteva ori pe zi, ci ori de câte ori ai ocazia și l-ai atins după ce-ai atins și alte lucruri din afara casei.

„Nu-ți lăsa telefonul în orice loc vrei. Curăță-l de fiecare dată când altcineva îl folosește, pentru că virusul poate rezista mai mult decât crezi.”
Nigel McMillan

Sfaturi despre telefonul tău și de la Streinu-Cercel

Despre igiena telefonului a vorbit și medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”. El a spus că telefonul care nu este dezinfectat începe să fie principalul mod de transmitere.

„Să ne uităm de câte ori îl ducem la nivelul feţei. De pe obraz până la nas mai sunt doi centimetri. Ideal ar fi să curăţăm cam la două ore tot ce atingem, în special telefonul”, a afirmat acesta.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele