Cât costă Lucid Air, cea mai atractivă și luxoasă alternativă la Tesla Model S

Cât costă Lucid Air, cea mai atractivă și luxoasă alternativă la Tesla Model S

Dacă îți dorești o mașină electrică de top, iar Tesla Model S nu este pe gustul tău, Lucid Air s-ar putea să fie cea mai atractivă alternativă, deși nu vine la pachet cu un preț accesibil.

În ultimii ani, sedanul electric Lucid Air a făcut subiectul multor speculații, dar abia acum, cu câteva luni înainte de lansare, aflăm detaliile care contează. Cea mai importantă particularitate ține de preț, iar dacă vrei să te numeri printre primii posesori ai autoturismului, trebuie să plătești începând cu 169.000 de euro pentru acest privilegiu.

Până de curând, cel mai scump sedan electric de serie era Tesla Model S, cu un preț de start de 75.000 de dolari, în timp ce versiunea de top cu toate dotările ajunge până la 111.000 de dolari. Cu alte cuvinte, Lucid Air joacă într-o cu totul altă ligă, iar până când nu va ajunge pe șosele și nu vor apărea primele review-uri, este greu să-ți dai seama dacă prețul fabulos este sau nu exagerat pentru prima mașină a unui producător nou de autoturisme.

Deși este evident că va concura cu Tesla Model S, în opinia publicului larg, față de bolidul lui Elon Musk vine la pachet cu niște avantaje importante, începând cu autonomia și viteza de top. Mașina este construită pe platforma proprietară LEAP (Lucid Electric Advanced Platform) și are tracțiune integrală, cu unul, două sau trei motoare electrice, pentru o putere totală de 1080 de cai putere.

Această valoare este suficientă pentru a-ți împinge mașina de la 0 la 100 kmph în doar 2,5 secunde. Viteza de top a autoturismului cu propulsie electrică este de 350 de kmph. 400 de metri îi parcurge în 10 secunde. Bateria din Lucid Air va avea 113 kWh, un pic mai mult decât cea de 100 kWh din Tesla Model S Long Range Plus.

Dincolo de capacitatea bateriei, cea mai impresionantă este autonomia, aproximativ 830 de kilometri departe de priză, cu mult peste cei 650 de kilometri de la Model 3. În final Lucid Air s-ar putea să fie mașina electrică cu cea mai mare autonomie de pe piață, iar acest detaliu s-ar putea să merite toți bani pentru anumiți clienți. Dacă vrei să intri în posesia unui exemplar, trebuie să mai aștepți până în primăvara anului viitor.

Citește și: