VIDEO Adevăratul concurent pentru Tesla Model S: cât de rapidă este Lucid Air Dream

VIDEO Adevăratul concurent pentru Tesla Model S: cât de rapidă este Lucid Air Dream

Mașinile electrice se vând mai bine când sunt însoțite de superlative absolute, iar Lucid Air Dream Edition ar putea fi cel mai rapid sedan din lume în producție.

Când vine vorba de mașini electrice de lux, piața a devenit surprinzător de aglomerată în doar câțiva ani. Dacă până de curând discutam doar de Tesla pe acest segment, pe lângă giganți consacrați ca BMW, Jaguar sau Porsche, Lucid Motors se pregătește să concureze pentru banii celor cu buzunare adânci.

După câțiva ani de cercetare și dezvoltare investiți în acest gadget de mașină, Lucid Motors a decis să se laude cu un detaliu cât se poate de ușor de înțeles, viteza. Mai sunt doar câteva zile până când primul autoturism electric al producătorului va fi lansat în mod oficial, iar compania a publicat clipul de mai jos.

Cu această ocazie, poți vedea cum Lucid Air reușește să parcugă o pistă de un sfert de milă, aproximativ 400 de metri, în doar 9,9 secunde. Conform producătorului, respectiva cifră obținută de bolidul atrăgător transformă această mașină în cel mai rapid sedan de producție.

Pentru a atinge această performanță remarcabilă, este important de reținut că Lucid Air folosește un mecanism de tracțiune cu o putere de 1080 de cai putere. Același detaliu îi permite să ajungă de la 0 la 100 kilometri pe oră în doar 2,5 secunde, conform Autoblog.

Într-o comunicat al celor de la Lucid se atrage atenția asupra faptului că noul bolid electric folosește două motoare electrice, fiecare dintre ele cu 650 de cai putere și suficient de mic încât să te urci cu el în avion, în geanta de mână.

Deși mai multe detalii despre Lucid Air vor fi făcute publice săptămâna viitoare, cel mai important detaliu este deja public. Mașina are o autonomie de 830 de kilometri per încărcare, o valoare mai mare decât a multor autoturisme diesel aflate în circulație acum.

Anunțată inițial acum patru ani, în 2016, Lucid Air se pregătește să ajungă pe șosele în viitorul apropiat. Precomenzile pentru ea au început deja în Europa.

Citește și: