Căștile SF pe care poliția din această țară le folosește la supraveghere

Căștile SF pe care poliția din această țară le folosește la supraveghere

China e cea mai lovită țară de epidemia de coronavirus. Pe acest fond sunt companii care au căutat soluții ca să rezolve problema. Astfel a apărut un nou tip de echipament pentru poliție.

Simptomele coronavirus sunt similare celor de la virusul gripal. Implicit, poliția din China caută persoane care au febră. Așa s-a ajuns la dezvoltarea unor căști futuriste cu termoviziune. Compania care a creat acest echipament se numește Kuang-Chi Technolgy și are sediul în Shenzhen.

Creația lor permite poliției să verifice rapid dacă cineva are temperatura mai ridicată sau nu. Totodată, camera montată pe cască permite scanarea codurilor QR și recunoașterea facială. Codurile QR sunt puternic folosite în China, mai ales pentru plăți.

Compania a mai dotat căștile și cu ochelari capabili să suporte aplicații de realitate augmentată. Iar conectivitatea e asigurată prin Wi-Fi și Bluetooth și căștile ar putea fi conectate la internet chiar și prin 5G pentru transfer rapid de date.

Epidemia de coronavirus a adus această invenție în atenția oamenilor

Kuang-Chi Technolgy a prezentat tehnologia în noiembrie. Se dovedește însă foarte utilă acum pe fondul epidemiei de coronavirus. Căștile sunt deja folosite în Shanghai și alte orașe din China.

În ceea ce privește epidemia, ar trebui să știi că în România a fost confirmat, în noaptea de 26 februarie, primul caz. Totodată, n-ar trebui să te duci către panică. Ne aflăm în mijlocul unui set de circumstanțe în care știrile false tind să fie imposibil de diferențiat de cele adevărate.

Din păcate, ne confruntăm cu un război al dezinformării, iar discernământul în procesarea informațiilor care ne copleșesc din toate părțile este mai important ca niciodată.

Dacă vrei să vezi câți bolnavi de coronavirus există la nivel global, câți s-au vindecat sau au decedat după infectare, există un site dedicat acestui scop accesibil la această adresă. La ora publicării acestui articol, în Europa, erau 796 de cazuri confirmate și 19 decese. Date în timp real ai aici.

Sursa: Abacus