Care-s statele din Europa care le interzic românilor să intre direct în țară din cauza pandemiei

Care-s statele din Europa care le interzic românilor să intre direct în țară din cauza pandemiei

Majoritatea țărilor europene au relaxat restricțiile și au permis cetățenilor deplasarea în mai multe locuri. Numai că se observă din nou o creștere a numărului de cazuri. Așa că există țări europene care nu le permit străinilor să treacă granița direct. Cetățenii români se află pe lista cu condiții.

În multe țări europene, autoritățile au relaxat restricțiile după aproximativ două luni de lockdown – adică blocaj în majoritatea domeniilor de activitate. Numai că numărul cazurilor a început să crească alarmant, inclusiv în România. Vineri, 26 iunie, spre exemplu, autoritățile de la București au anunțat o nouă creștere alarmantă: peste 400 de cazuri pentru a doua zi consecutiv.

Sunt niveluri similare cu cele din perioada de stare de urgență.

Din acest motiv, sunt țări europene care le cer cetățenilor din țările cu creșteri de cazuri să stea în carantină și nu le permit accesul imediat în țară. România se află pe lista neagră pentru două astfel de state: Estonia și, mai nou, Danemarca.

Românii nu pot intra direct în Estonia și Danemarca

Danemarca este începând de sâmbătă deschisă călătoriilor către şi dinspre majoritatea ţărilor europene, cu excepţia a şase ţări, printre care și România. Decizia este luată pe baza evoluţiei epidemiei de coronavirus în fiecare dintre acestea, a anunţat joi Ministerul danez de Externe.

Estonia anunțase deja că românii care doresc să intre în această țară trebuie să stea în caratină.  Calculele danezilor sunt simple: dacă o țară sare de 20 de cazuri la suta de mii de locuitori într-o săptămâna, atunci cetățenii acelei țări sunt trimiși în carantină dacă încearcă să intre în țară.

Iar România se încadrează fix aici alături de alte state precum Marea Britanie, Irlanda, Portugalia, Malta și Suedia.

”Relaxarea avertismentelor de călătorie arată că atât Danemarca, dar şi cea mai mare parte a Europei se află într-o poziţie mult mai bună decât cea la care am îndrăznit să sperăm până foarte recent” în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei, a declarat ministrul danez de externe, Jeppe Kofod.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: