Care este planul lui Elon Musk pentru bateriile mașinilor Tesla

Care este planul lui Elon Musk pentru bateriile mașinilor Tesla

În cadrul evenimentului Tesla’s Battery Day de marți seară, CEO-ul Elon Musk a dezvăluit cum intenționează să integreze bateriile în elementele structurale ale mașinii. Cu alte cuvinte, bateriile în sine ar putea servi într-o zi ca structuri interne pentru mașinile Tesla.

Prin utilizarea bateriilor pentru a servi unui scop dublu ca stocare a energiei și componentelor structurale, masa vehiculelor electrice ar putea fi redusă considerabil.

De asemenea, ar putea ajunge să facă viitorul Teslas mai sigur, potrivit lui Musk. Compania sa a lucrat la un adeziv special care poate acționa atât ca structură, cât și ca material ignifug.

O astfel de structură ar face structura mașinii chiar mai rigidă, îmbunătățind și mai mult siguranța mașinii. Potrivit CEO-ului, celulele bateriei ar putea fi mutate „mai aproape de centrul mașinii”, ceea ce înseamnă că pierderea bateriei – cel mai rău scenariu în timpul unei coliziuni – ar putea deveni mai puțin probabilă.

Investitorilor nu le sunt pe plac planurile lui Musk

În plus, a susținut Musk, există în total 370 de piese mai puține la un astfel de design de baterie, ceea ce înseamnă că producția ar putea fi simplificată și costurile reduse pe termen lung.

O astfel de structură ar face structura mașinii chiar mai rigidă, îmbunătățind și mai mult siguranța. Potrivit CEO-ului, celulele bateriei ar putea fi mutate „mai aproape de centrul mașinii”, ceea ce înseamnă că pierderea bateriei – cel mai rău scenariu în timpul unei coliziuni – ar putea deveni mai puțin probabilă.

Noile baterii vor furniza de cinci ori mai multă energie, de șase ori mai multă putere și o autonomie de conducere cu 16% mai mare. Dar tehnologia anunțată va avea nevoie de ani de zile pentru a fi pusă în aplicare.

Tot în cadrul evenimentului Battery Day, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a dezvăluit că compania sa intenționează să producă o mașină electrică de 25.000 de dolari în următorii trei ani – un preț izbitor de mic pentru un vehicul electric.

Un astfel de vehicul încă nu are un nume – dacă ajunge să fie comercializat ca un vehicul complet nou – însă zvonurile sugerează că ar putea ajunge să fie numit Tesla Model C, cu „C” care vine de la „compact”, precum scrie InsideEVs.

Din păcate, aceste anunțuri i-au adus lui Musk o scădere a acțiunilor de 50 de miliarde de dolari, deoarece investitorii nu le-au privit cu ochi buni.